All for Joomla All for Webmasters

FACEBOOK ΝΕΑ

Προς

1. Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό

2. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Χάρη ΜαμουλάκηΚύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε, την δυσαρέσκεια για την σημερινή εικόνα του Ηρακλείου και την κραυγή αγωνίας για τις επόμενες ημέρες ενόψει περισσότερων αφίξεων τουριστών - επισκεπτών στην πόλη μας.

Με γνώμονα την ανάπτυξη θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση σας, για την αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στο κέντρο της πόλης μας.
Τα πρώτα αρνητικά σχόλια, από τους επισκέπτες της πόλης έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατανοούμε το πρόβλημα με τις προσλήψεις και τους συμβασιούχους αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση.
Εκτός της άσχημης εικόνας που παρουσιάζει η πόλη, σας γνωρίζουμε ότι η παρούσα τραγική κατάσταση, ειδικά με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, θα οδηγήσει εάν δεν αποκατασταθεί πλήρως και άμεσα, σε εμφάνιση λοιμωδών καταστάσεων μεταδιδόμενων με διάφορους τρόπους (εμφάνιση τρωκτικών, κατσαρίδων κουνουπιών κλπ), με αποτελέσματα επικίνδυνα για τη ζωή και την υγεία των συνδημοτών μας.

Σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα ώστε να απομακρυνθούν όλες αυτές οι υγειονομικές βόμβες από το κέντρο αλλά και από κάθε γωνιά της πόλης μας.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ shared their photo. ... See MoreSee Less

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δευτέρα, 19/06/2017 και ώρα 18.00 Αίθουσα Καστελλάκη Επιμελητήριο Ηρακλείου, «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία» Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού: • Θα περιγράψουμε την παρούσα κατάσταση. • Θα αναφερθούμε στο πεδίο εφαρμογής του νόμου. • Θα αναλύσουμε τα κριτήρια επιλεξιμότητας. • Θα δούμε τα μυστικά της υποβολής. • Θα τονίσουμε τα απαιτούμενα της αίτησης. Τι πρέπει να περιλαμβάνει. • Θα σκιαγραφήσουμε την διαδικασία μετά την υποβολή της αίτησης. • Θα περιγράψουμε τα βασικά στοιχεία της μελέτης βιωσιμότητας. • Θα δούμε μαζί πως πρέπει να γίνεται η επιβεβαίωση της μελέτης βιωσιμότητας και κυρίως πως πρέπει οι πελάτες να χειρίζονται προς όφελος τους αυτό το κρίσιμο στάδιο. Αμέσως μετά θα συζητήσουμε: • Τι οδηγίες έχουν δοθεί στους εκπροσώπους του δημοσίου. • Πως σκέπτονται τα πιστωτικά ιδρύματα. • Την κρισιμότητα της παρούσας αξίας των εξασφαλίσεων και τον ρόλο τους στο αίτημα. • Τον τρόπο διαπραγμάτευσης Και θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελεσματικών πραγματικών διαπραγματεύσεων. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι: Ο Ευστάθιος Λιακόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας BUSINESS SUPPORT SERVICES(BSS).

View on Facebook

Δελτίο τύπου

Αναφορά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και πρόεδρος της ΟΕΣΚ κ. Μανόλης Κουμαντάκης, με αφορμή την αδυναμία κινητοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών, με την ανοχή και της πολιτείας, για να μπει κάποιος φραγμός στην λαίλαπα των κινέζικων καταστημάτων που αλώνουν την αγορά του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, λόγω του πλήθους των παραβάσεων της τελωνειακής, φορολογικής, εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας που φέρεται να τελείται σε αυτά

Στην αναφορά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ζητά συγκεκριμένα την εφαρμογή του νόμου 3386 που αφορά την « Είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια» καθώς και του νόμου 4251 που αφορά τον «κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης» και τις τροποποιήσεις αυτών.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ
ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα, 19/06/2017 και ώρα 18.00
Αίθουσα Καστελλάκη
Επιμελητήριο Ηρακλείου,

«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός
ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία»

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού:

• Θα περιγράψουμε την παρούσα κατάσταση.
• Θα αναφερθούμε στο πεδίο εφαρμογής του νόμου.
• Θα αναλύσουμε τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
• Θα δούμε τα μυστικά της υποβολής.
• Θα τονίσουμε τα απαιτούμενα της αίτησης. Τι πρέπει να περιλαμβάνει.
• Θα σκιαγραφήσουμε την διαδικασία μετά την υποβολή της αίτησης.
• Θα περιγράψουμε τα βασικά στοιχεία της μελέτης βιωσιμότητας.
• Θα δούμε μαζί πως πρέπει να γίνεται η επιβεβαίωση της μελέτης βιωσιμότητας και κυρίως πως πρέπει οι πελάτες να χειρίζονται προς όφελος τους αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Αμέσως μετά θα συζητήσουμε:

• Τι οδηγίες έχουν δοθεί στους εκπροσώπους του δημοσίου.
• Πως σκέπτονται τα πιστωτικά ιδρύματα.
• Την κρισιμότητα της παρούσας αξίας των εξασφαλίσεων και τον ρόλο τους στο αίτημα.
• Τον τρόπο διαπραγμάτευσης

Και θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελεσματικών πραγματικών διαπραγματεύσεων.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι:
Ο Ευστάθιος Λιακόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας BUSINESS SUPPORT SERVICES(BSS).
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δελτίο τύπου

Μέλη της Διοικούσας επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου είχαν σήμερα Τρίτη 6-6-2017 συνάντηση με τον νέο Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Δουβή και στελέχη της υπηρεσίας.
Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος όπως το παράνομο εμπόριο και οι τρόποι με τους οποίους ελέγχονται τα εμπορεύματα που φθάνουν στο λιμάνι του Ηρακλείου.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ added a new photo. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Δελτίο Τύπου
Θέμα : Υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού θα γίνεται η πληρωμή των αποδοχών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα από την 1η Ιουνίου 2017.

Η σχετική υπουργική απόφαση για «Καθιέρωση της υποχρεωτικής καταβολής από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω τραπεζικού λογαριασμού» δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ αριθ. 1721της 18/5/2017 .
Όπως αναφέρεται αναλυτικά καθιερώνεται εφεξής η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών.
Στον εργοδότη που παραβαίνει τις διατάξεις επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σύμφωνα με τα άρθρα 23 και 24 του ν. 3996/2011.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου αντιδρώντας στην απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, που είναι κομμάτι της συμφωνίας της Κυβέρνηση και στων θεσμών για την 2η αξιολόγηση, και θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, με όλες τις συνέπειες στην οικονομία, στην διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και που τελικά θα αφανίσει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, συμμετέχει με όλους τους τρόπους στις εκδηλώσεις και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση κατά της ψήφισης του μέτρου της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και γενικότερα όλων των μέτρων που απαρτίζουν την συμφωνία δανειστών και κυβέρνησης, αύριο Τετάρτη 17/5 στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Επίσης την ώρα της πορείας ο Ε.Σ.Η. προτείνει τα καταστήματα να είναι κλειστά.

► Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

► Λέμε ΟΧΙ στην φτωχοποίηση της κοινωνίας και τον αφανισμό
της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Την Κυριακή 7 Μαΐου απαγορεύεται το άνοιγμα των καταστημάτων

Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, στο καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, και τη απόφαση της Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου για μεταφορά τους 1 – 15 Μαρτίου και 1 – 15 Σεπτεμβρίου για την πόλη του Ηρακλείου, απαγορεύεται το (προαιρετικό) άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου.
Η παράβαση επισύρει αυτόφωτη διαδικασία.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ shared their photo. ... See MoreSee Less

Ενδιάμεσες εκπτώσεις Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έτσι όπως το γνωρίζαμε (1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου), έχει πλέον τροποποιηθεί. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων και δημοσιεύεται ειδικά για φέτος, πρώτη φορά εφαρμογής του νέου νόμου, μέχρι 22 Μαρτίου. Έως τις 22 Μαρτίου λοιπόν εκδόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκη, η εξής απόφαση και κατ’ ακολουθία ορίστηκαν για τους συγκεκριμένους δήμους οι παρακάτω ημερομηνίες: 1 – 15 Μαρτίου και 1 – 15 Σεπτεμβρίου - Νομός Ηρακλείου Κρήτης (εκτός τουριστικών Δήμων) 18 – 28 Απριλίου και 11 – 31 Οκτωβρίου - Για τους Τουριστικούς Δήμους του Νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και Φαιστού. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω δεν ισχύει για το Ηράκλειο το δεκαήμερο του Μαΐου και του Νοεμβρίου, όπως επίσης δεν ισχύει και το προαιρετικό άνοιγμα των 2 Κυριακών που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα δεκαήμερα.

View on Facebook

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη
για την ανακίνηση του θέματος της απελευθέρωσης των
Κυριακών

Τα τελευταία επτά τουλάχιστον χρόνια, έχουμε πλέον κουραστεί να είμαστε θεατές στο ίδιο θέατρο του παραλόγου, που θέλει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές να «μπαίνει» εμβόλιμη, περίπου στο τέλος κάθε διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, όταν οι ανοχές και οι δυνάμεις έχουν πλέον εξαντληθεί και βρισκόμαστε προ των πυλών του κλεισίματος της συμφωνίας.
Πάντοτε δε, μας μένει η ίδια εντύπωση: ότι είναι πρωτοβουλία επιχειρηματικών και διαπλεκόμενων συμφερόντων του εσωτερικού, παρά σχεδιασμένη απαίτηση των δανειστών, αφού αν ήταν έτσι, θα το ζήταγαν από την αρχή και θα επέμεναν φορτικά επάνω σε αυτό, όπως ακριβώς κάνουν σε άλλα, περισσότερο σημαντικά γι’ αυτούς, θέματα.
Έχουμε επανειλημμένως απευθυνθεί στα μέλη μας, στην αγορά αλλά και στην ελληνική κοινωνία, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των εργαζόμενων ελευθέρων επαγγελματιών στην ξεκούραση, εμφανίζοντας με τεκμηριωμένα στοιχεία το άμεσο ανταγωνιστικό μειονέκτημα στο οποίο θα βρεθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της λιανικής απέναντι στις μεγάλες, εάν ποτέ απελευθερωθεί η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Το αποτέλεσμα θα είναι προφανές και άμεσο: ακόμη περισσότερα λουκέτα, ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, ακόμη εντονότερη ύφεση, ακόμη οξύτερη κρίση.
Αυτήν την φορά, θέλουμε να σταθούμε περισσότερο απέναντι σε έναν πρόσθετο προβληματισμό: Όλοι μας γνωρίζουμε την υπ’ αριθμ. 100/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία όρισε κατά λέξη τα εξής:
«Το Σύνταγμα κατοχυρώνει για τους πάσης φύσεως εργαζομένους και απασχολούμενους (ελεύθερους επαγγελματίες, κ.λπ.) το δικαίωμα ελεύθερου χρόνου και της απόλαυσης του ατομικού και τους από κοινού με την οικογένεια τους, ως τακτικό διάλειμμα της εβδομαδιαίας εργασίας. Το διάλειμμα αυτό υπηρετεί την υγεία και την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου με τη φυσική και ψυχική ανανέωση που προσφέρει η τακτική αργία στον εργαζόμενο άνθρωπο εντός της κάθε εβδομάδας (άρθρο 5 και 21 Συντάγματος).
Συναφώς, προσφέρει και την δυνατότητα οργάνωσης της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής του, θέματα για τα οποία μεριμνά επίσης το Σύνταγμα (άρθρο 21). Περαιτέρω το ως άνω δικαίωμα προσλαμβάνει πρακτική αξία για τους εργαζόμενους όταν αυτοί δύνανται μόνοι ή από κοινού με την οικογένεια τους να μετέχουν στην συλλογική ανάπαυλα μιας κοινής αργίας ανά εβδομάδα, ως τέτοια ημέρα έχει επιλεγεί κατά μακρά παράδοση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα λοιπά κράτη της Ευρώπης, η σχετιζόμενη με την Χριστιανική θρησκεία.»
Η ΕΣΕΕ έχει την βεβαιότητα ότι, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου επέλυσε το θέμα δια παντός. Η Κυριακή αντιμετωπίζεται πλέον ως αυτό που είναι, δηλαδή μία ημέρα αναντικατάστατη για την ίδια την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και του οικογενειακού και κοινωνικού δεσμού τόσο των εμπόρων που λειτουργούν τα καταστήματά τους, όσο και των εργαζομένων σε αυτά. Ως τέτοια δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα «κλείσιμο» ή «ρεπό» Τρίτης, Τετάρτης ή οποιασδήποτε άλλης ημέρας, είτε για τον εργοδότη, είτε για τον εργαζόμενο.
Η απόφαση του ΣτΕ κάνει και κάτι ακόμα: στην ουσία απαγορεύει στον οποιονδήποτε, είτε λέγεται Κυβέρνηση, είτε Θεσμοί να αντιμετωπίζουν την ξεχωριστή ημέρα που είναι η Κυριακή, ως μια κοινή «καθημερινή». Στο πλαίσιο αυτό, οποιοσδήποτε νόμος απελευθερώσει τις Κυριακές θα είναι εξ ορισμού αντισυνταγματικός και μάλιστα με την βούλα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας που είναι επιφορτισμένο με την ερμηνεία των νόμων. Ας είναι βέβαιοι οι όψιμοι υποστηρικτές της απελευθερωμένης Κυριακής, ότι ως τέτοιον θα τον αντιμετωπίσουμε και εμείς…..
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ενδιάμεσες εκπτώσεις

Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έτσι όπως το γνωρίζαμε (1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου), έχει πλέον τροποποιηθεί.
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων και δημοσιεύεται ειδικά για φέτος, πρώτη φορά εφαρμογής του νέου νόμου, μέχρι 22 Μαρτίου. Έως τις 22 Μαρτίου λοιπόν εκδόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκη, η εξής απόφαση και κατ’ ακολουθία ορίστηκαν για τους συγκεκριμένους δήμους οι παρακάτω ημερομηνίες:
1 – 15 Μαρτίου και 1 – 15 Σεπτεμβρίου
- Νομός Ηρακλείου Κρήτης (εκτός τουριστικών Δήμων)
18 – 28 Απριλίου και 11 – 31 Οκτωβρίου
- Για τους Τουριστικούς Δήμους του Νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και Φαιστού.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω δεν ισχύει για το Ηράκλειο το δεκαήμερο του Μαΐου και του Νοεμβρίου, όπως επίσης δεν ισχύει και το προαιρετικό άνοιγμα των 2 Κυριακών που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα δεκαήμερα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Μετά απο επαφή του Αντιπροέδρου κ. Μιζεράκη με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, παρατείνεται η ημερομηνία της πρώτης δόσης για την χρήση κοινόχρηστων χώρων μέχρι τέλος Απριλίου. Το σύνολο των δόσεων είναι 5. ... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ added a new photo. ... See MoreSee Less

View on Facebook

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 10/04/2017 πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, συνάντηση εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και την Διευθύντρια Διαχείρισης κ. Κασσωτάκη.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομέρειες πάνω στον προγραμματισμό και την οργάνωση της δημιουργίας ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (Open Mall) στην πόλη του Ηρακλείου καθώς και άλλοι τρόποι για την αναβάθμιση και ανάδειξη της αγοράς και των τοπικών επιχειρήσεων μέσω των νέων Περιφερεικών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).
... See MoreSee Less

View on Facebook

Τι ωράρια έχουν αύριο Κυριακή,τα μαγαζιά; ... See MoreSee Less

View on Facebook

Πασχαλινό ωράριο

Μ. Δευτέρα 9.00-14.30 17.30-21.00

Μ. Τρίτη 9.00-14.30 17.30-21.00

Μ. Τετάρτη 9.00-14.30 17.30-21.00

Μ. Πέμπτη 9.00-21.00

Μ. Παρασκευή 12.00-18.00

Μ. Σάββατο 9.00-15.00

Κυριακή του Πάσχα Κλειστά
Δευτέρα Κλειστά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
σας εύχεται
Καλό Πάσχα
... See MoreSee Less

View on Facebook

Συνάντηση με Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 28-3-2017 στο Υπουργείο Οικονομικών , η συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της ΟΕΣΚ κ. Κουμαντάκη Μανόλη, του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Φραγκάκη Μανόλη και του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Σισαμάκη Γιώργου, που εκπροσώπησαν τους παραγωγικούς φορείς του νομού μας, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.
Το θέμα που συζητήθηκε ήταν ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός και η κατάργηση της υπουργικής απόφασης 58039/3275/28.12.2016 με την οποία διαβιβάζονται στο ΚΕΑΟ όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας που δεν είναι σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης.
Η κ. Παπανάτσιου δεσμεύθηκε ότι θα εξευρεθούν εναλλακτικές λύσεις των παραπάνω θεμάτων μετά την αξιολόγηση.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου


Κυρίες, Κύριοι συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας για τις πρώτες δύο Γενικές Συνελεύσεις, που ορίστηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, να είναι τη Δευτέρα 20-3-2017 και 27-3-2017, απαιτείται αυξημένος αριθμός μελών για την επίτευξη απαρτίας.
Για το λόγο αυτό ΚΑΛΕΙΣΤΕ στην τρίτη και καταληκτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας την

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 και ώρα 6.30 μμ.

στην Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου,
με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου από 1-1-2016 έως 31-12-2016
2. Οικονομικός απολογισμός και έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής από 1-1-2016 έως 31-12-2016.
3. Οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2017.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Εφραίμογλου Βασίλης Κουμαντάκης Μανόλης
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι έτους 2017

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουκιαδάκη ορίστηκαν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι για το έτος 2017 διάρκειας 30 ημερών.
Συγκεκριμένα:

Α. Στις περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση (Δήμος Χερσονήσου, Δήμος Μαλεβυζίου και παραλιακοί οικισμοί του Δήμου Φαιστού):
1η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος: 18-28 Απριλίου
2η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος: 11-31 Οκτωβρίου

Β. Στις λοιπές περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου:
1η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος: 1-15 Μαρτίου
2η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος: 1-15 Σεπτεμβρίου
... See MoreSee Less

View on Facebook

Συνάντηση με Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου

Θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 28-3-2017 και ώρα 15.00 στην Αθήνα, η συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου , της ΟΕΣΚ, της ΟΕΒΕΝΗ, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματικών Ν. Ηρακλείου με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.
Το θέμα που θα συζητηθεί είναι ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός και η κατάργηση της υπουργικής απόφασης 58039/3275/28.12.2016 με την οποία διαβιβάζονται στο ΚΕΑΟ όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας που δεν είναι σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Τοποθέτηση προέδρου Εμπορικού Συλλόγου
στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19-3-2017, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης Μανόλης στην τοποθέτησή του επεσήμανε τα παρακάτω:

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, στα νέα δεδομένα της αγοράς και στο νέο οικονομικό μοντέλο που έχει διαμορφωθεί στην αγορά της Κρήτης, ζήτησε από το αρμόδιο τμήμα της ΕΣΕΕ να γίνει μια μελέτη για την προοπτική του λιανικού εμπορίου στο νέο οικονομικό μοντέλο με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στο λιανικό εμπόριο για την περιφέρεια της Κρήτης.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του Ασφαλιστικού και κατέθεσε τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου για το θέμα αυτό όπως επίσης για τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό και την υπουργική απόφαση 28/12/2016, σύμφωνα με την οποία στο εξής θα προωθούνται στο Κ.Ε.Α.Ο από το ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ, όλες οι οφειλές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Επισήμανε επίσης ότι με την εφαρμογή δε, των ηλεκτρονικών συναλλαγών, με την συνεχιζόμενη κρίση, χωρίς στο ορατό μέλλον να υπάρχει ελπίδα σταθεροποίησης και ανάπτυξης, που να δίδουν προοπτική στην πραγματική οικονομία και την συνεχή επικράτηση με την βοήθεια της πολιτείας, των πολυεθνικών, είναι καταστροφή η μη επίλυση των δύο αυτών θεμάτων.
Για το θέμα αυτό ενημέρωσε σχετικά για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρουσία της Περιφέρεια Κρήτης και των Βουλευτών του νομού, προκειμένου να εξευρεθεί αποτελεσματικός τρόπος για να επιλυθούν δύο τεράστια θέματα που έχουν ανακύψει, τα οποία στο εγγύς μέλλον, θα δημιουργήσουν προβλήματα επιβίωσης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, την ΟΕΣΚ και την Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. έχουν ξεκινήσει νομική διαδικασία για να προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας, για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης και την επιβολή του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΨΉΦΙΣΜΑ

Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει για τις 8 Μαρτίου 2017 ο κλάδος των αγροτών στην Αθήνα, ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, εκπροσωπώντας την μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών , που αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν.
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, θα αφήσει χιλιάδες αγρότες ανασφάλιστους, η αύξηση της φορολογίας και του κόστους καλλιέργειας, θα έχουν σαν αποτέλεσμα το ξεκλήρισμα χιλιάδων αγροτών , με δραματικές συνέπειες για το κόστος και την ποιότητα της διατροφής των εργαζομένων στις πόλεις.
Οι αγρότες μας και οι μικροκαλλιεργητές αποτελούν την παραγωγική βάση της χώρας μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εξόντωσή τους
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί τη Κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα ο οποίος μαζί με το κλάδο του εμπορίου αποτελούν τους πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΦΚΑ: Παράταση καταβολής εισφορών Ιανουαρίου έως τις 17 Μαρτίου
Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών), έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

Επίσης, παράταση δίνεται στην προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στόχος είναι να διευκολυνθούν όλοι οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς ασφαλισμένους, να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για την υποβολή της ΑΠΔ, μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, λόγω ένταξης στον ΕΦΚΑ νέων κατηγοριών μισθωτών.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Συνάντηση με Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου

Αντιπροσωπία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κουμαντάκη είχαν συνάντηση σήμερα Τρίτη 21/2/2017 με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο κ. Κανακουσάκη.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η καλύτερη αστυνόμευση της πόλης γενικά αλλά και ειδικότερα κατά την περίοδο της τουριστικής σεζόν που ξεκινά καθώς και η εφαρμογή των νόμων και η πάταξη της παραοικονομίας τόσο στις Λαϊκές Αγορές όσο και στα κινέζικα καταστήματα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ - Honda & Mitsubishi Sales and Service shared a photo to ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ's Timeline. ... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ shared their photo. ... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ added an event. ... See MoreSee Less

Κοπή πίτας Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Φεβρουάριος 5, 2017, 12:30μμ - Φεβρουάριος 5, 2017, 7:00πμ

View on Facebook

ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ - Honda & Mitsubishi Sales and Service shared a photo to ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ's Timeline. ... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ shared their photo. ... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ added a new photo. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο
Πέμπτη 12-1-2017

Ψήφισμα

Στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Κώστα Δάκα, Επίτιμου Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, συνήλθε εκτάκτως, σήμερα Πέμπτη 12-1-2017, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Η. και αποφάσισε τα κάτωθι:
1. Να παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία.
2. Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
3. Να καταθέσει στεφάνι.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα.

Για το Δ.Σ. του Ε.Σ.Η
Ο Πρόεδρος

Κουμαντάκης Μανόλης
... See MoreSee Less

View on Facebook

Έναρξη χειμερινών εκπτώσεων 2017

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2017 αρχίζουν σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους. Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Στην κοπή της πίτας της Περιφέρειας, τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, εκπροσώπησε ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Μανώλης Μιζεράκης. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Και σήμερα κεράσματα και μουσική από τον εμπορικό συλλογο Ηρακλείου, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και το Δήμο Ηρακλείου.
Αύριο θα κερνάμε στην οδό κόσμων!
Και του χρόνου!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Αύριο στην Λοτζια στις12:00 όπως και σήμερα ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου θα κερνάει μετά μουσικής! Σας περιμένουμε! Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και το Δήμο Ηρακλείου! ... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ shared their post. ... See MoreSee Less

Εορταστικά κεράσματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου στην οδό Καλοκαιρινού.Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας.

View on Facebook

Εορταστικά κεράσματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου στην οδό Καλοκαιρινού.Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο Πρόεδρος Μανόλης Κουμαντάκης

και το Διοικητικό Συμβούλιο του

Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

σας εύχονται

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

με υγεία , δημιουργία , αγάπη και επιτυχίες για όλους.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚH ΣΥΝΑΥΛIA
ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Εορταστική Συναυλία, με Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια και Κάλαντα, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».
Η συναυλία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Νίκου Αντωνακάκη, έχει ενταχθεί στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου και θα δοθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στις 8.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στη διάρκεια της συναυλίας, θα πωλούνται τα ειδικά βραχιόλια, γούρια και άλλα δώρα φτιαγμένα από εθελοντές του ΜΑΖΙ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ για την αγορά μηχανήματος βραχυθεραπείας στο ΠΑΓΝΗ για τους καρκινοπαθείς.
... See MoreSee Less

View on Facebook

"Μαζί νικάμε τον Καρκίνο"

Δελτίο τύπου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας « Μαζί Νικάμε τον Καρκίνο» που τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Εμπορικού Συλλόγου και αφορά την αγορά ενός εξειδικευμένου νέου μηχανήματος βραχυθεραπείας για την καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου.
Το μηχάνημα αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για τον πληθυσμό της Κρήτης και των νησιών του Ν. Αιγαίου, μια και η πολιτεία αδυνατεί να αντικαταστήσει το παλιό μηχάνημα που έχει βγει εκτός λειτουργίας.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού διοργανώνονται οι παρακάτω δράσεις:

1. Παρασκευή 16/12: Φιλανθρωπική βραδιά στο κέντρο εκδηλώσεων ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ, ώρα 21.00 μμ με την ευγενική συμμετοχή καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και την ευγενική προσφορά εμφιαλωμένου κρασιού και εδεσμάτων από τοπικές επιχειρήσεις. Είσοδος 20€ ανά άτομο (όλο το ποσό διατίθεται για το σκοπό- Μέγας Χορηγός εκδήλωσης το κέντρο Εκδηλώσεων ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ)
2. Κυριακή 18/12 και Δευτέρα 19/12: Φιλανθρωπικό παζάρι στον προαύλιο χώρο του Αγίου Τίτου από 9.00 πμ – 9.00 μμ. Θα πωλούνται τα ειδικά βραχιόλια, γούρια και άλλα δώρα φτιαγμένα από εθελοντές.
3. Τετάρτη 28/12: Συναυλία της Μικτής χορωδίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Θα πωλούνται τα ειδικά βραχιόλια, γούρια και άλλα δώρα φτιαγμένα από εθελοντές.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Το παρακάτω κείμενο κατατέθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου
Πολιτικό Κείμενο

Προς
Περιφερειάρχη Κρήτης
κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Κοιν/ση: Ως πίνακας αποδεκτών

Με μεγάλη μας απογοήτευση, καθημερινά διαπιστώνουμε, ότι η χώρα μας έχει κατακτηθεί, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, από τους λεγόμενους “δανειστές μας“ και τους “θεσμούς”, που υφίστανται για να ελέγχουν και να εφαρμόζουν πολιτικές που αλώνουν την οικονομία του τόπου, απαξιώνουν την κεφαλαιακή υποδομή της και εξαγοράζουν οτιδήποτε παραγωγικό και χρήσιμο.
Έχοντας πλέον υπό τον έλεγχό τους την παραγωγή και τη διανομή, αλλάζουν βίαια το μοντέλο της οικονομίας, αναδιαρθρώνουν την δομή του εμπορίου μεταφέροντάς το σε μεγάλες συσσωρεύσεις κεφαλαίου υπό τον έλεγχο τους.
Γι΄ αυτή την κατάσταση, ευθύνες έχουμε όλοι, αλλά κυρίως φταίει το πολιτικό και το τραπεζικό σύστημα. Δυστυχώς για την χώρα, δεν υπάρχει σήμερα μια πολιτική με όραμα, που να σταθεροποιήσει την οικονομία και να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης, ούτως ώστε να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την διαρκή συσσώρευση και συρρίκνωση της οικονομίας.
Είναι πλέον καθημερινή η διαπίστωση ότι η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε την υπεσχημένη πολυπόθητη ανάπτυξη της αγοράς αλλά αντίθετα, συνεχίζει με εντεινόμενο ρυθμό να αφαιρεί πόρους και εισοδήματα από τις επιχειρήσεις μας αλλά και τη ζωή μας την ίδια προς όφελος των πολυεθνικών που κατευθύνουν τους όρους και τις συμφωνίες των δανειστών μας.
Από την άλλη αφήνει ανεξέλεγκτη την εγκατάσταση και επέκταση των μεγάλων πολυεθνικών που με ευρωπαϊκά πακέτα, αθρόα φτηνή τραπεζική και κρατική χρηματοδότηση και φορολογικούς παράδεισους, αλώνουν την αγορά, ενώ οι μικρομεσαίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με φοροληστεία, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς. Η δε πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη είναι μια χίμαιρα αφού όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί οι δείκτες ανταγωνιστικότητας της χώρας και της οικονομίας, αλλά όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, συνεχώς κατρακυλάμε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.
Αυτή την ανάπτυξη σχεδιάζουν, αυτή διαφημίζουν. Κέρδη εκατομμυρίων για τους ομίλους πάνω στις δικές μας στάχτες. Δεν πάει άλλο. Δεν πείθουν κανένα πλέον οι βαρύγδουπες εξαγγελίες αφού είναι πασιφανής ακόμα και στον πιο αδαή η αναβλητικότητα, η ανεπάρκεια και η απροθυμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποφασιστικά και να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την επιχειρηματική κοινότητα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν καμία προεκλογική εξαγγελία που αφορά την τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και εμπορίου δεν έχει υλοποιηθεί με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων, τις ρυθμίσεις και τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών, την επίλυση του ασφαλιστικού, τη βελτίωση των φορολογικών συντελεστών, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Σε καίρια ζητήματα που προεκλογικά η κυβέρνηση εμφανιζόταν να κατανοεί και να αντιλαμβάνεται τα δίκαια αιτήματα των εμπόρων, έχει πλήρως υπαναχωρήσει με πρόσχημα την άρνηση των θεσμών. Πρόσφατα παραδείγματα τις ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών, τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, την υιοθέτηση του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, την τράπεζα μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Για κάθε ένα από τα παραπάνω ζητήματα που δεν λύνονται, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται.
Οι νέες βαθιές πληγές που αφήνει με τη στάση της η κυβέρνηση στην εργασία μας και τη ζωή των οικογενειών μας, με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων του τρίτου μνημονίου, έχουν τον ίδιο στόχο με αυτές των προηγουμένων. Να βγει ο λογαριασμός των ματωμένων πλεονασμάτων και να χρηματοδοτηθούν αθρόα οι επενδύσεις και τα νέα προνόμια που διεκδικούν οι μεγάλοι όμιλοι για να ανακάμψουν την κερδοφορία τους, στην πλάτη του 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της αγοράς που βλέπουν καθημερινά το φάσμα της καταστροφής να τους αγγίζει ολοένα και περισσότερο.
Η νέα διαπραγμάτευση δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Απομυζεί την ελάχιστη ρευστότητα που έχει απομείνει στην αγορά και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερο αδιέξοδο που θα επιφέρει νέα ακόμα σκληρότερα μέτρα και αυτό το σπιράλ του (οικονομικού) θανάτου θα συνεχίζεται.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και η ΟΕΣΚ δεν αποδέχεται το τέλμα που μας έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις και τα μνημόνια. Αντιστέκεται, αγωνίζεται για να μπορέσει να επιβιώσει και όχι να εξαρθρωθεί πλήρως η μικρομεσαία εμπορική δραστηριότητα και αποφασιστικά διεκδικεί :
 Για τη φορολογία
 Επαναφορά αφορολόγητου ορίου για επιχειρήσεις 20.000 ευρώ.
 Μείωση των φορολογικών συντελεστών που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις από 29% στο 15% (Flat tax) ανεξαρτήτως μορφής (ατομικές ή νομικά πρόσωπα) και κατάργηση της προκαταβολής φόρου.
 Να συμπεριληφθούν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα έξοδα.
 Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της έκτακτης εισφοράς και του ΕΝΦΙΑ.
 Μείωση του ΦΠΑ.
 Ρυθμίσεις τουλάχιστον 100 δόσεων.
 Για το ασφαλιστικό
 Απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου και υιοθέτηση των αναλυτικών προτάσεων που έχουμε υποβάλει.
 Κατώτατη εισφορά με βάση τις πραγματικές φοροδοτικές δυνατότητες του ασφαλισμένου
 Απαλλαγή για τα τρία πρώτα χρόνια της δραστηριότητας των νέων επαγγελματιών από την καταβολή εργοδοτικών εισφορών.
 Διαμόρφωση ενός αυτοτελούς πλαισίου ρύθμισης οφειλόμενων, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες εισφορές με μεγάλο βάθος χρόνου αποπληρωμής και μηνιαία δόση όχι μεγαλύτερη των 100 ευρώ.
 Απαγόρευση διά νόμου των κατασχέσεων και πλειστηριασμών ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.
 Κεφαλαιοποίηση και πάγωμα των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού αφαιρεθούν ποσά που αναλογούν από την επιβεβλημένη οριζόντια αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την περίοδο που ξεκίνησε η κρίση (2009) καθώς και άλλες επιβαρύνσεις από τόκους και προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί σε καθυστερημένες οφειλές αφ’ όσον η καθυστέρηση δικαιολογείται από τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης. Η κεφαλαιοποίηση πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις οφειλές σε ενιαίο κεφάλαιο που δεν θα επιβαρύνεται με τόκους και προσαυξήσεις μέχρι του τέλους του ασφαλιστικού βίου του ασφαλισμένου.
 Διάκριση πρόνοιας - ασφάλισης (κλάδος υγείας- συνταξιοδοτικό)
 Για το τραπεζικό και τα κόκκινα δάνεια
 Τραπεζική χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους.
 Υιοθέτηση υποχρεωτικής, δημόσιας, χαμηλού κόστους εξωδικαστικής διαδικασίας αντιμετώπισης των διαφορών μεταξύ τράπεζας και επιχείρησης πριν από οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία (π.χ. διαταγή πληρωμής). Άμεση δημιουργία του κατάλληλου φορέα συμβούλων χρέους.
 «Θεσμοθέτηση ανεξάρτητου φορέα» που θα δρα συμβουλευτικά στη διαμόρφωση βιώσιμου επιχειρηματικού πλάνου και θα μεσολαβεί ανάμεσα στις τράπεζες και τους δανειολήπτες.
 Η έγκαιρη απαλλαγή από το χρέος πρέπει να είναι εφικτή σε οφειλέτες που δεν έχουν δράσει κακόπιστα.
 «Πτωχευτικό δίκαιο». Να επιταχυνθεί η τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα.
 Ειδική προστασία της επαγγελματικής στέγης
Τα δάνεια επαγγελματικής στέγης και αγοράς παγίων, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τουλάχιστον ως ισοδύναμα σε σχέση με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των δανείων κατοικίας.
 Άμεση νομοθετική εφαρμογή πλάνου Δεύτερης Ευκαιρίας σε δανειολήπτες που δεν έχουν δράσει κακόπιστα.
 Αναθεώρηση της η λειτουργίας του ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
 Για την ανάπτυξη
 Μείωση της γραφειοκρατίας.
 Ρευστότητα στις ΜΜΕ με ανταγωνιστικά επιτόκια ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας.
 Χαλάρωση των περιορισμών δανεισμού σε όσες επιχειρήσεις έχουν χρέη αλλά υποβάλουν ένα νέο αποδοτικό επιχειρηματικό πλάνο.
 Τράπεζα μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 Κατάργηση των φόρων περιουσιακών στοιχείων που δεν παράγουν εισόδημα.
 Υποχρεωτική δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού που θα αφορά αποκλειστικά επιχειρηματικές συναλλαγές ως προϋπόθεση για τη χρήση πλαστικού χρήματος χωρίς περιορισμούς.

Παλεύουμε για την επιβίωση μας και για την υιοθέτηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Υπενθυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι την κρίση δεν την δημιούργησαν οι επιχειρήσεις, αλλά ιδίως οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις, και όσοι ευθύνονται για την κατάσταση της αγοράς πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Θεωρούμε αδιανόητο και άδικο κάποιοι να βρίσκονται στο απυρόβλητο και όλο το βάρος της ύφεσης να το φέρουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αυτή η κατάσταση, αναγκαστικής αναδιάρθρωσης της αγοράς, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο με το πολιτικό σύστημα ενδοτικά να συναινεί σε πολιτικές προς όφελος των ξένων πολυεθνικών συγκροτημάτων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (Ο.Ε.Σ.Κ.), καλούν όλους τους μικρομεσαίους να αντισταθούν με πιο ενεργό τρόπο. Δεν πρέπει άλλο να παρακολουθούμε αδιάφοροι τον θάνατο του εμποράκου.
Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, πρέπει να αποκτήσει πολιτική συνείδηση και όραμα, να προσδιορίσει την ιδιαίτερη αναντικατάστατη αξία της στο οικονομικό κύκλωμα, την δυναμική της στην αγορά και οργανωμένα και ενωμένα να αντισταθεί δυναμικά και να διεκδικήσει την επιβίωση της προς όφελος της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΗ και της ΟΕΣΚ

Πίνακας Αποδεκτών
Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου
Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο
Βουλευτή Ν. Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρδάκη
Βουλευτή Ν. Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηγουμενίδη
Βουλευτή Ν. Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχελογιαννάκη
Βουλευτή Ν. Ηρακλείου Ν.Δ. κ. Αυγενάκη
Βουλευτή Ν. Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ κ. Κεγκέρογλου
Βουλευτή Ν. Ηρακλείου «Ποτάμι» κ. Δανέλη
Βουλευτή Ν. Ηρακλείου ΚΚΕ κ. Συντιχάκη
ΜΜΕ
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δελτίο τύπου

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, θα επιδώσουν σήμερα Τρίτη 13-12-2016 και ώρα 15.00 στον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, ένα πολιτικό κείμενο διαμαρτυρίας για την συρρίκνωση της Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται για την εξάλειψή της από τον οικονομικό χάρτη της χώρας.
Στο κείμενο αυτό γίνονται επίσης προτάσεις προκειμένου να βοηθηθούν οι ΜμΕ να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
... See MoreSee Less

View on Facebook

TOP