FACEBOOK ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας κ. Παττακού με τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μιζεράκη.
Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν θέματα κυκλοφοριακά και γενικά λειτουργικά της πόλης και συμφωνήθηκε να υπάρξει μια στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να επιλύονται άμεσα διάφορα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν προκειμένου να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα της πόλης.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ. Κουμαντάκη και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Καρανίκα.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο του Εμπορίου όπως ο συντονισμός της υλοποίησης των Open Mall, ο θεσμός των εκπτώσεων και προσφορών, οι Κυριακές, η δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες κ.λ.π.
Ο κ. Καρανίκας δεσμεύτηκε να είναι αρωγός η ΕΣΕΕ σε οποιαδήποτε ενέργεια του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου προκειμένου να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα του κλάδου.
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

Έναρξη Θερινών Εκπτώσεων 2019

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους συναδέλφους εμπόρους, ότι οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και λήγουν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:
• Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
• Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
• Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
• Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
• Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
• Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νομού Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κουμαντάκη και εκπροσώπους του ΔΣ και συνταξιούχων εμπόρων.

Υπήρξε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις απόψεις του Υποψήφιου Βουλευτή, όπου έγιναν προτάσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, τι χρειάζεται ο εμπορικός κόσμος από τη νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί.

Ο κ. Αλιφιεράκης, ως πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηρακλείου και ως γνωστής των θεμάτων, λόγω της πολυετής συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, απάντησε σε ολα τα ερωτήματα τους, δήλωσε ότι είναι λογικά και εύλογα τα ερωτήματα τους και θα προσπαθήσει να εφαρμοστούν και να γίνουν πράξη. Συζητήθηκαν τα θέματα περί μείωσης φορολογίας, ρύθμιση 120 δόσεων, ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός, ασφαλιστικές εισφορές, κόκκινα δάνεια, εξωδικαστικός συμβιβασμός, μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατασχέσεις, μείωση της γραφειοκρατίας, το ζήτημα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης, περιορισμός των Κυριακών (3) σε μη τουριστικές περιοχές, χρηματοδότηση στη δημιουργία ανοιχτών εμπορικών κέντρων.

Επίσης, σημειώθηκαν τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν για να αναβαθμιστεί η εικόνα της πόλης μας σε θέματα καλύτερης παρέμβασης στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δελτίο τύπου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου είχε σήμερα Τρίτη 25-6-2019 η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Φοινικάς Μαλάδων.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την ολοκλήρωση του έργου της Δικαιοσύνης, τη μετάθεση της έναρξης εργασιών της οδού 1821 στις 15 Σεπτεμβρίου, την ολοκλήρωση της διαβούλευσης που αφορά το κυκλοφοριακό, την ολοκλήρωση της μελέτης για την Καλοκαιρινού μέχρι την Χανιωπορτα ώστε να δημοπρατηθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν, τη προετοιμασία για το κέντρο ανοικτού εμπορίου (open Mall) που έχει εγκριθεί για την περιοχή Αβέρωφ, Σμύρνης, Ζωγράφου, Μικρής Εβανς, καθώς και το πρόβλημα της επαιτείας μέσα στην πόλη και η αστυνόμευση της.
Όσον αφορά την περιοχή Φοινικιάς Μαλάδων συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Φωτορεαλιστική απεικόνιση των οδών 1821 & Έβανς, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη ανάπλασης. ... See MoreSee Less

View on Facebook

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έρευνα ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ: Απογοήτευση των εμπόρων από την κίνηση
της αγοράς την Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Απογοητευμένοι από την αγοραστική κίνηση την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 δηλώνουν 3 στους 4 έμποροι στην ειδική έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ. Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε δείγμα 250 επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας στρωματοποιημένη δειγματοληψία σε δύο στάδια, σε εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας συνοψίζονται στα εξής τέσσερα σημεία:

1. H πλειονότητα των επιχειρήσεων (75%) δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένη από τον κύκλο εργασιών της Κυριακής. Μόνο το 7% των επιχειρηματιών δήλωσε αρκετά ικανοποιημένο και μόλις 1% πολύ ικανοποιημένο.
2. Σε σύγκριση με τον τζίρο μιας καθημερινής ημέρας, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (84%) δήλωσε ότι ο τζίρος της Κυριακής ήταν μικρότερος και μόλις το 2% ότι ήταν μεγαλύτερος.
3. Παρόμοια ήταν τα ευρήματα σε σύγκριση με τον τζίρο του Σαββάτου, καθώς το 87% των εμπόρων σημείωσε ότι ο τζίρος της Κυριακής ήταν χαμηλότερος και μόλις το 3% ότι ήταν υψηλότερος.
4. Σε ποσοστό 67% οι έμποροι υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των Κυριακών δεν έχει συμβάλλει καθόλου στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δεν ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Ηράκλειο για το μήνα Μάη

Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος σε όλη την χώρα έχει εκφράσει την άποψη ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και δεν ωφελούν ούτε τις επιχειρήσεις ούτε τους καταναλωτές.
Μέχρι να καταργηθεί η ισχύουσα νομοθεσία για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, ο νόμος δίνει την δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες να διαμορφώνουν τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους σε συνεργασία με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους.
Στην Κρήτη οι αντιπεριφερειάρχες και των τεσσάρων νομών έχουν αποφασίσει οι χρονικές περίοδοι των ενδιάμεσων εκπτώσεων να είναι από 1-15 Μαρτίου και από 1-15 Σεπτεμβρίου.
Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις σε όλη την Κρήτη για τον μήνα Μάιο αλλά ούτε και εργάσιμη Κυριακή.

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας προσκαλούμε σε μία ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την
Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 και ώρα 17.00 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (Οδός Ανδρόγεω) με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και του Εμπορικού Συλλόγου και θέμα :
«Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ», προκειμένου να τοποθετηθούμε στις νέες ανάγκες, τις προτεραιότητες και τα κυκλοφοριακά δεδομένα που προκύπτουν τόσο από τις πρόσφατες αναπλάσεις που ολοκληρώθηκαν στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όσο και αυτές που είναι άμεσα προς υλοποίηση, Καλοκαιρινού με την ολοκλήρωση της μελέτης μέχρι Χανιώπορτα και του Open Mall της Ζωγράφου, Αβέρωφ και Σμύρνης.
Η παρουσία σας είναι απαραίτητη προκειμένου να ακουστούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις.

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

Πασχαλινό ωράριο 2019

Κυριακή των Βαΐων 11.00-18.00
(προαιρετικό άνοιγμα)

Μ. Δευτέρα 9.00-14.00 17.00-21.00

Μ. Τρίτη 9.00-14.00 17.00-21.00

Μ. Τετάρτη 9.00-14.00 17.00-21.00

Μ. Πέμπτη 9.00-21.00

Μ. Παρασκευή 12.00-18.00

Μ. Σάββατο 9.00-15.00

Κυριακή του Πάσχα Κλειστά

Δευτέρα Κλειστά
... See MoreSee Less

View on Facebook

Θερινό ωράριο 2019

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει τα μέλη του ότι το θερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων που θα ισχύει από Δευτέρα 1-4-2019 είναι το ακόλουθο:
Δευτέρα 9.00-3.00
Τρίτη 9.00-2.00 5.30-9.00
Τετάρτη 9.00-3.00
Πέμπτη 9.00-2.00 5.30-9.00
Παρασκευή 9.00-2.00 5.30-9.00
Σάββατο 9.00-3.00
Κυριακή κλειστά
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ

Δήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα με αφορμή την άρνηση του ΣτΕ να επιτρέψει στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen την λειτουργία του τις Κυριακές.

Η απόρριψη από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας της προσφυγής του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen, με την οποία ζητούσε να λειτουργούν τις Κυριακές τα καταστήματά του, δείχνει αυτό ακριβώς που διαπιστώσαμε από την αρχή:
Δεν υπάρχει καμία απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων κατά τις Κυριακές, ούτε τα κάθε μορφής καταστήματα μπορούν να λειτουργούν την ημέρα αυτή a la carte. Το αντίθετο μάλιστα, το σκεπτικό της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2017 παραμένει σε πλήρη ισχύ και η Κυριακή εξακολουθεί να είναι ξεχωριστή και αναντικατάστατη μέρα παρά τις πιέσεις από συγκεκριμένα και περιορισμένα συμφέροντα.
Οι όποιες εξαιρέσεις από την κυριακάτικη αργία επιφυλάσσονται μόνο για λόγους αυστηρού δημόσιου συμφέροντος αποκλειστικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να λειτουργούν τις Κυριακές κατά το δοκούν και στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους πολιτικής.
Η σημαντική αυτή απόφαση δικαιώνει την ΕΣΕΕ, που όλα τα τελευταία χρόνια αντιτάχθηκε μαχητικά σε κάθε προσπάθεια μαζικού «ανοίγματος» των καταστημάτων τις Κυριακές, προστατεύοντας τα συμφέροντα του μικρομεσαίου εμπορίου και της αγοράς. Η θέση μας για πλήρη διαφύλαξη της κυριακάτικης αργίας παραμένει σταθερή, εξακολουθεί να έχει πλήρη δυναμική και θα συνεχίσουμε να τη διεκδικούμε.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Πασχαλινό ωράριο 2019

Κυριακή των Βαΐων 11.00-18.00
(προαιρετικό άνοιγμα)

Μ. Δευτέρα 9.00-14.00 17.00-21.00

Μ. Τρίτη 9.00-14.00 17.00-21.00

Μ. Τετάρτη 9.00-14.00 17.00-21.00

Μ. Πέμπτη 9.00-21.00

Μ. Παρασκευή 12.00-18.00

Μ. Σάββατο 9.00-15.00

Κυριακή του Πάσχα Κλειστά

Δευτέρα Κλειστά
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 months ago

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Φωτογραφία: Nikitas Almpanis ... See MoreSee Less

View on Facebook

6 months ago

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
View on Facebook

Κοπή πίτας Διοκητικου Συμβουλίου Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκοπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου καθώς και των αρχών και φορέων της πόλης.
Ευχαριστούμε πολύ την Aegean και τον κ. Επιτροπάκη Πάρη για την χορηγία τους στο φλουρί της πίτα, καθώς επίσης και τον Κρητικό Φούρνο στην Λ. Κνωσσού για την προσφορά της βασιλόπιτας.
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 months ago

Είστε ελεύθερος επαγγελματίας και βαρεθήκατε να εργάζεστε ατέλειωτες ώρες για μικρή κερδοφορία; 🏃‍♀️🏃‍♂️

Να έχετε συνεργάτες που ο καθένας κάνει τα άκρως απαραίτητα, χωρίς διάθεση και όρεξη για το κάτι παραπάνω; 💥

Πελάτες που σας αντιμετωπίζουν αδιάφορα, σαν έναν από τους πολλούς; ❌

Δεκάδες ελεύθεροι επαγγελματίες με εστίαση στην Αριστεία που συνεργάστηκαν μαζί μας, ανακάλυψαν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος, είναι εύκολος, 🧐 και αποδίδει 💰💶.

Μάθετε εδώ 👇 περισσότερα για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας της Leaders Lab, στο Ηράκλειο ✅
www.leaderslab.gr/anaptixis-igesias-her/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Το πρόγραμμα των κρουαζιερόπλοιων για το 2019. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Επείγουσα ενημέρωση

Καλείστε την Τετάρτη 23-1-2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την δωρεάν προβολή των επιχειρήσεων τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμα CRETACOM που έχει δημιουργήσει το Επιμελητήριο στο πλαίσιο παροχής ανταποδοτικών υπηρεσιών.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων στην αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση, όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου προκειμένου να δηλώσουν την συμμετοχή τους.
Τηλ. Επικοινωνίας 2810-226150 κ. Κελεσή Δέσποινα

«Περιηγηθείτε στο κόσμο της CRETACOM»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο πλαίσιο παροχής ανταποδοτικών υπηρεσιών, δημιούργησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα CRETACOM για τη δωρεάν προβολή των επιχειρήσεων μελών του.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα:
- Κάθε επιχείρηση που συμμετέχει έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται το δικό της μοναδικό προφίλ και να το εμπλουτίζει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στη δραστηριότητά της.
- Οι πληροφορίες αυτές είναι εύκολο να τροποποιηθούν εφόσον το επιθυμεί ο επιχειρηματίας μέλος και εύκολο να κοινοποιηθούν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε όλα τις μηχανές αναζήτησης.
- Επιτρέπει την άμεση επαφή των επιχειρήσεων τόσο με το κοινό όσο και μεταξύ τους. Επίσης υπάρχει άμεση επαφή και ενημέρωση των μελών με το Επιμελητήριο.

Στην πλατφόρμα βρίσκονται συγκεντρωμένες οι πληροφορίες που αφορούν σε κάθε επιχείρηση χωριστά – ανά κατηγορία – όπως:
- Χάρτης Τοποθεσίας
- Περιγραφή Δραστηριότητας
- Website
- Λογότυπο
- Παρουσίαση προϊόντων
- Φωτογραφίες & Βίντεο
που θα παραχωρεί η κάθε επιχείρηση.

Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 2.000 επιχειρήσεις - μέλη από όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Επιχειρήσεις όπως: Βιοτεχνίες, Βιομηχανίες, τουριστικές, Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται εγκατεστημένες στο Νομό Ηρακλείου.

Τελικός στόχος
Να υπάρξει μια τεράστια ενεργή βάση με επιχειρήσεις του Ηρακλείου. Μια διαδικτυακή κοινότητα, (online community), εστιασμένη στην επιχειρηματική πραγματικότητα του Ηρακλείου με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Μια επιχείρηση που θα συμμετέχει σε αυτή την online κοινότητα θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες διαδικτυακής επικοινωνίας, να συναλλάσσεται και να έρχεται σε επαφή με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις μέλη της πλατφόρμας, και να διασυνδέεται με τον υπόλοιπο κόσμο και τις επιχειρήσεις τριγύρω της (social networking business).
Οφέλη συμμετοχής στην CRETACOM
- Συμμετοχή σε μια ολοκληρωμένη online κοινότητα που απαρτίζεται από πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις.
- Διαφήμιση μηδενικού κόστους. Πρόκειται για μια ανταποδοτική υπηρεσία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που δίνει τη δυνατότητα στην κάθε επιχείρηση να προβάλλεται και να διαφημίζεται.
- Ενίσχυση επαγγελματικού προφίλ: Η ύπαρξη επαγγελματικής ιστοσελίδας ενισχύει το επαγγελματικό προφίλ της ίδιας της επιχείρησης δυναμώνοντάς την στα μάτια των υπαρχόντων όπως και των μελλοντικών πελατών. Αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν ιστοσελίδα.
- Διαθεσιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο: Η ιστοσελίδα μιας επιχείρησης καθιστά την ίδια την επιχείρηση διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο για νέους και υπάρχοντες πελάτες.
- Επικοινωνία με τον πελάτη: Η CRETACOM επιτρέπει στους επισκέπτες και στους πελάτες της επιχείρησης να επικοινωνούν αμφίδρομα με την επιχείρηση, για θέματα σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Η διαδικασία πληρεί όλες τις προδιαγραφές του γενικού κανονισμού προστασίας δεδομένων GDPR.
Είμαστε το μοναδικό Επιμελητήριο που προσεγγίζει εκ του σύνεγγυς τα μέλη του για τη λήψη συγκατάθεσης για την προστασία δεδομένων GDPR.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2019

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2019 θα αρχίσουν σήμερα 14 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Θέλουμε να επιστήσουμε την ιδιαίτερη προσοχή σας στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/10-11-2014, σε σχέση με την αναγραφή ποσοστού έκπτωσης, όπου ρητά αναφέρεται ότι:
«Κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».
Εφόσον πραγματοποιούνται εκπτώσεις σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Στην πράξη και όπως απορρέει από τις σχετικές διατάξεις, η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες και υποχρεωτικές, ενώ η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης είναι καταρχήν δυνητική. Στις περιπτώσεις που οι μειωμένες τιμές ξεπερνούν το 60% των πωλουμένων ειδών, τότε και μόνο τότε η αναγραφή ποσοστού καθίσταται υποχρεωτική, οπότε –επιβεβλημένα- θα αναγράφονται και τα δύο, ήτοι παλιά και νέα τιμή και ποσοστό έκπτωσης.
Θυμίζουμε ότι, σε ελέγχους που πραγματοποίησε κατά το παρελθόν η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, διαπιστώθηκε ότι πολλοί επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα την παλιά και την νέα τιμή αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι αυτή η πρακτική, όσο και αν γίνεται καλοπροαίρετα, παραβιάζει το νόμο και επισύρει αυστηρές κυρώσεις, θεωρούμε δε ότι αυτήν την εποχή της κρίσης είναι εντελώς αχρείαστο να επιβάλλονται αναίτια πρόστιμα που μπορεί να πλήξουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης.
Σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Εφόσον το σχετικό πρόστιμο επιβληθεί για δεύτερη φορά ως προς την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, τότε αυτομάτως αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:
α) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
β) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
γ) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
δ) Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών.
στ) Οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.
Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση. Οι παραπάνω Υπηρεσίες ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις όσο και αυτής που αφορά στις Κυριακές.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΛΑΕΚ 1-49 (2018) για Εργαζόμενους

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, οργανώνει επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις - μέλη του.
Τα εν λόγω Προγράμματα χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΑΕΔ και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά.
Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 40 ώρες και οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 200€, εφόσον δεν σημειώσουν καμία απουσία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο.
Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 μόνο σεμινάριο κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από τον ΟΑΕΔ, εκτός ωραρίου εργασίας, σε απογευματινές ώρες ( Δευτέρα & Τετάρτη από 17.00 έως 20.30 ).

Ενδεικτική θεματολογία των προγραμμάτων κατάρτισης:

1. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (Αγγλικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Γερμανικά)
2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΩΛΗΤΩΝ
3. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ
ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (σεισμός, πυρκαγιά, κλοπές, ληστείες, ομηρείες κλπ)
4. ΕΦΕΤ (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)
5. Η/Υ
6. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
7. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά
1. Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (έντυπο από το γραφείο του συλλόγου)
2. Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης)(έντυπα από το γραφείο του
συλλόγου)
3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
4. Νόμιμο παραστατικό από την αρμόδια ΔΟΥ με το ΑΦΜ του καταρτιζομένου
5. Φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού, να φαίνεται ο αριθμός λογ/σμού IBAN
6. Αποδεικτικό εκπαιδευτικού επιπέδου
7. Αντίγραφο Καρτέλας Ενσήμων ΔΥΟ μηνών (50 ένσημα κατ’ ελάχιστο) Εργαζόμενοι που το αντικείμενο απασχόλησής τους δεν τους επιτρέπει να έχουν σταθερή εργασία έτους το λιγότερο 50 έως 300 ημερομίσθια (έτους 2017) εκ των οποίων τα 175 στον ίδιο εργοδότη το μέγιστο. (για τα άτομα που έρχονται μέσω Εργατικού Κέντρου)
8. Άδεια εργασίας για τους αλλοδαπούς εργαζομένους στην Ελλάδα οι οποίοι δεν είναι υπήκοοι χωρών
μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επικυρωμένη από Δημόσια Αρχή).

Πληροφορίες: Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Καντανολέων & Μινωταύρου (δίπλα από ΟΤΕ),
κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ.& fax 2810-226150, email: emsylogo@gmail.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

Timeline Photos ... See MoreSee Less

View on Facebook

Υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία για την υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού από τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν υποχρέωση να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα (POS).
Όσοι αμελήσουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στη συνέχεια αντιμέτωποι με πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 1.000 ευρώ.
Τις επόμενες ημέρες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)αναμένεται να ξεκινήσει διασταυρώσεις ανάμεσα στη λίστα των υπόχρεων και στον κατάλογο όσον δήλωσαν εντός προθεσμίας τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ 2018-2019

Παρασκευή 14-12-2018 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Σάββατο 15-12-2018 9.00-15.00
Κυριακή 16-12-2018 11.00-19.00
Δευτέρα 17-12-2018 9.00-15.00
Τρίτη 18-12-2018 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Τετάρτη 19-12-2018 9.00-15.00
Πέμπτη 20-12-2018 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Παρασκευή 21-12-2018 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Σάββατο 22-12-2018 9.00-19.00
Κυριακή 23-12-2018 11.00-19.00
Δευτέρα 24-12-2018 9.00-19.00
Τρίτη 25-12-2018 ΚΛΕΙΣΤΑ
Τετάρτη 26-12-2018 ΚΛΕΙΣΤΑ
Πέμπτη 27-12-2018 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Παρασκευή 28-12-2018 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Σάββατο 29-12-2018 9.00-19.00
Κυριακή 30-12-2018 11.00-19.00
Δευτέρα 31-12-2018 9.00-19.00
Τρίτη 1-1-2019 ΚΛΕΙΣΤΑ
Τετάρτη 2-1-2019 ΚΛΕΙΣΤΑ
Πέμπτη 3-1-2019 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Παρασκευή 4-1-2019 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Σάββατο 5-1-2019 9.00-15.00
Κυριακή 6-1-2019 ΚΛΕΙΣΤΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
σας εύχεται καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΛΑΕΚ 1-49 (2018) για Εργαζόμενους

Παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, οργανώνει επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις - μέλη του.
Τα εν λόγω Προγράμματα χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΑΕΔ και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά.
Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 40 ώρες και οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 200€, εφόσον δεν σημειώσουν καμία απουσία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο.
Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 μόνο σεμινάριο κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από τον ΟΑΕΔ, εκτός ωραρίου εργασίας, σε απογευματινές ώρες ( Δευτέρα & Τετάρτη από 17.00 έως 20.30 ).

Ενδεικτική θεματολογία των προγραμμάτων κατάρτισης:

1. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (Αγγλικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Γερμανικά)
2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΩΛΗΤΩΝ
3. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ
ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (σεισμός, πυρκαγιά, κλοπές, ληστείες, ομηρείες κλπ)
4. ΕΦΕΤ (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)
5. Η/Υ
6. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
7. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά
1. Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (έντυπο από το γραφείο του συλλόγου)
2. Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης)(έντυπα από το γραφείο του
συλλόγου)
3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
4. Νόμιμο παραστατικό από την αρμόδια ΔΟΥ με το ΑΦΜ του καταρτιζομένου
5. Φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού, να φαίνεται ο αριθμός λογ/σμού IBAN
6. Αποδεικτικό εκπαιδευτικού επιπέδου
7. Αντίγραφο Καρτέλας Ενσήμων ΔΥΟ μηνών (50 ένσημα κατ’ ελάχιστο) Εργαζόμενοι που το αντικείμενο απασχόλησής τους δεν τους επιτρέπει να έχουν σταθερή εργασία έτους το λιγότερο 50 έως 300 ημερομίσθια (έτους 2017) εκ των οποίων τα 125 στον ίδιο εργοδότη το μέγιστο. (για τα άτομα που έρχονται μέσω Εργατικού Κέντρου)
8. Άδεια εργασίας για τους αλλοδαπούς εργαζομένους στην Ελλάδα οι οποίοι δεν είναι υπήκοοι χωρών
μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επικυρωμένη από Δημόσια Αρχή).

Πληροφορίες: Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Καντανολέων & Μινωταύρου (δίπλα από ΟΤΕ),
κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ.& fax 2810-226150, email: emsylogo@gmail.com

Κατάθεση δικαιολογητικών το αργότερο μέχρι Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δεν υπάρχουν Ενδιάμεσες εκπτώσεις τον Νοέμβριο στο Ηράκλειο

Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έχει πλέον τροποποιηθεί.
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων.
Έτσι για το Ηράκλειο ισχύουν οι παρακάτω ημερομηνίες:
1 – 15 Μαρτίου και 1 – 15 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω δεν ισχύουν για το Ηράκλειο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, όπως επίσης δεν ισχύει και το προαιρετικό άνοιγμα της Κυριακής.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Συνάντηση με μέλη του νέου προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, είχε το πρωί της Παρασκευής στην Λότζια ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός.
Συγκεκριμένα, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Μιζεράκης και ο Β’ Αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Χουστουλάκης, εξέφρασαν στον Αντιδημαρχο την ικανοποίησή τους προς τον Δήμο, για το γεγονός ότι τα τέλη κοινοχρήστων χώρων μειώνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. (20% το 2017,. 10% το 2018, 10% το 2019%), καθώς και για τη μεγάλη επικείμενη μείωση, για πρώτη φορά, του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας κατά περίπου 30%.
Ο Εμπορικός Σύλλογος, όπως τόνισαν οι κ.κ. Μιζεράκης και Χουστουλάκης, είναι ευχαριστημένος και με την μείωση των τελών για τους καταστηματάρχες στις οδούς Ίδης και Δικαιοσύνης, λόγω των εκτελούμενων έργων.
Παράλληλα, οι δύο Αντιπρόεδροι, ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου στο αίτημα που σκοπεύουν να υποβάλλουν στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να επανέλθει η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τους Δήμους σε πάνω από 100 δόσεις.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αντιδήμαρχο, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν προσωπικά και τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό για τις μειώσεις των τελών.: www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/lambrinos-mayor-karan.html
... See MoreSee Less

View on Facebook

Συνάντηση είχε σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης και η Διοικητική Επιτροπή του συλλόγου με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό, τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Αναστασάκη και τον υπεύθυνο εκδηλώσεων κ. Τζαγκαράκη.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :
α. γενικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα έργα που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης, αλλά και διάφορα θέματα σχετικά με την αισθητική της περιοχής αλλά και του Ηρακλείου γενικότερα.
β. Η υλοποίηση του προγράμματος «Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα» και
γ. Οι εκδηλώσεις και ο στολισμός των δρόμων που πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.
Ο Σύλλογος και ο Δήμος θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή ώστε να επιλύονται άμεσα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται στην αγορά της πόλης.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, που προήλθε από τις εκλογές της 2ης Οκτωβρίου 2018 και συγκροτήθηκε σε σώμα την Τετάρτη 10-10-2018:

1 Πρόεδρος Κουμαντάκης Εμμανουήλ
2 Α΄ Αντιπρόεδρος Μιζεράκης Εμμανουήλ
3 Β΄ Αντιπρόεδρος Χουστουλάκης Αλέξανδρος
4 Γεν. Γραμματέας Εφραίμογλου Βασίλειος
5 Οικονομικός Επόπτης Σκουλούδης Μενέλαος
6 Μέλος Αλεξάκη Φωτεινή - Ευρυδίκη
7 Μέλος Αλεξανδρής Ιωάννης
8 Μέλος Αστυρακάκη Αικατερίνη
9 Μέλος Βασιλάκης Δημήτριος
10 Μέλος Βολακάκης Εμμανουήλ
11 Μέλος Γιαννουλάκης Κων/νος
12 Μέλος Καμπανού Αριάδνη
13 Μέλος Καπαρουνάκης Γεώργιος
14 Μέλος Καρύδης Γεώργιος
15 Μέλος Κικάκης Εμμανουήλ
16 Μέλος Κουμαντάκης Γεώργιος
17 Μέλος Μπεκρή Φιλία
18 Μέλος Παπαδάκης Εμμανουήλ
19 Μέλος Παπαδάκης Θεοχάρης

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Σύστημα διαχειριστικής επάρκειας για την υλοποίηση συγχρηματοδοτουμένων προγραμμάτων απέκτησε πλέον ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου.
Το πιστοποιητικό με αριθμό 20401180000538 σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ 1429/2008 καλύπτει το πεδίο του σχεδιασμού, ωρίμανση, υποβολή, διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτουμένων έργων και προγραμμάτων και καθιστά πλέον το σύλλογο ικανό να μπορεί να συμμετάσχει και να υλοποιήσει πλήθος αναπτυξιακών προγραμμάτων για το όφελος των μελών του .
... See MoreSee Less

View on Facebook

Αρχαιρεσίες στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου
Ονόματα υποψηφίων

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ.
στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Οικονομικός απολογισμός και έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής από 1-1-2018 έως
10-9-2018.
3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη
νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στην
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Οι εκλογές θα διενεργηθούν στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (υπόγειο, Κορωναίου 9), την επόμενη μέρα
ΤΡΙΤΗ 2 Οκτωβρίου 2018 από 8.00π.μ. έως 7.00 μ.μ.

Υποψήφιοι Συνδυασμών

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αλεξάκη Φωτεινή - Ευρυδίκη του Αριστοτέλη Έμπορος Καλλυντικών - Μπιζού
Αλεξανδρής Ιωάννης του Μιχαήλ Έμπορος Υποδημάτων
Αστυρακάκη Αικατερίνη του Χρήστου Έμπορος ειδών προικός
Βολακάκης Εμμανουήλ του Μιχαήλ Έμπορος οπωρολαχανικών
Γιαννουλάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου Έμπορος Ειδών Υγιεινής
Εφραίμογλου Βασίλειος του Λάζαρου Έμπορος αυτοκινήτων
Καλλιγιάννης Γεώργιος του Κων/νου Έμπορος ειδών κινητής τηλεφωνίας
Καμπανού Αριάδνη του Εμμανουήλ Χρυσοχόος
Καπαρουνάκης Γεώργιος του Αριστείδη Έμπορος ετοίμων ενδυμάτων
Κικάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη Έμπορος αποσμητικών χώρου
Κουμαντάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ Έμπορος ειδών ξυλείας
Κουμαντάκης Εμμανουήλ του Νικολάου Έμπορος ειδών ξυλείας
Λελεδάκης Μιχαήλ του Ευαγγέλου Έμπορος ετοίμων ενδυμάτων
Μάλλιος Χρήστος του Αστέριου Έμπορος οπωρολαχανικών
Μιζεράκης Εμμανουήλ του Μαρίνου Έμπορος μοκετών - χαλιών
Μπιτζαράκης Ιωάννης του Χαραλάμπου Έμπορος ειδών αρτοποιίας
Παπαδάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου Εμπορικός Αντιπρόσωπος
Παπαδάκης Θεοχάρης του Χαρίτου Έμπορος Τροφίμων
Σκουλούδης Μενέλαος του Γρηγορίου Έμπορος ετοίμων ενδυμάτων
Σκυβαλάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ Έμπορος ειδών σκίασης & διακόσμησης
Τερζάκης Μαρίνος του Θεοδώρου Χρυσοχόος
Χουστουλάκης Αλέξανδρος του Εμμανουήλ Έμπορος ετοίμων ενδυμάτων

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Γεωργαντωνάκη Αφροδίτη του Γεωργίου Βιβλιοχαρτοπωλείο
Μαστοράκη Καλλιόπη του Μιχαήλ Εμπορικός Αντιπρόσωπος
Ομηρόλης Κυριάκος του Παύλου Έμπορος Νεωτερισμών - βρεφικών

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Αντιπρόσωποι για την ΟΕΣΚ

Αλεξάκη Φωτεινή Ευρυδίκη του Αριστοτέλη
Αλεξανδρής Ιωάννης του Μιχαήλ
Αντωνογιαννάκη Μαρία του Εμμανουήλ
Αστυρακάκη Αικατερίνη του Χρήστου
Βολακάκης Εμμανουήλ του Μιχαήλ
Εφραίμογλου Βασίλης του Λάζαρου
Καμπανού Αριάδνη του Εμμανουήλ
Καπαρουνάκης Γεώργιος του Αριστείδη
Κουμαντάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ
Κουμαντάκης Εμμανουήλ του Νικολάου
Λελεδάκης Μιχάλης του Ευαγγέλου
Μαστοράκη Καλλιόπη του Μιχαήλ
Μιζεράκης Εμμανουήλ του Μαρίνου
Μπιτζαράκης Ιωάννης του Χαραλάμπου
Παπαδάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου
Παπαδάκης Θεοχάρης του Χαρίτου
Σκουλούδης Μενέλαος του Γρηγορίου
Σκυβαλάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ
Τερζάκης Μαρίνος του Θεόδωρου
Χουστουλάκης Αλέξανδρος του Εμμανουήλ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Βασιλάκης Δημήτριος του Εμμανουήλ Εμπορία – κατασκευή επίπλων
Βριθιάς Εμμανουήλ του Δημητρίου Έμπορος αναλώσιμων - μελανιών
Γαρεφαλάκης Νικόλαος του Γεωργίου Έμπορος ηλεκτρολογικών υλικών
Καραβιώτης Δημήτριος του Μιχαήλ Έμπορος γεωργικών ειδών
Καραντεμοίρης Εμμανουήλ του Γεωργίου Έμπορος αυτοκινήτων
Καρύδης Γεώργιος του Ιωάννη Έμπορος ετοίμων ενδυμάτων
Κοζής Αριστείδης του Κωνσταντίνου Έμπορος γεωργικών ειδών
Μαυροειδής Πολύβιος του Γρηγορίου Γενικές ασφάλειες
Μπεκρή Φιλία του Κωνσταντίνου Έμπορος επίπλων
Τριγωνάκης Βασίλειος του Ιωάννη Γενικές ασφάλειες
Τσαγκαράκης Μιχαήλ του Γεωργίου Έμπορος επίπλων
Χαλκιαδάκης Μιλτιάδης του Κωνσταντίνου Έμπορος οπωρολαχανικών
Χατζηγεωργίου Εμμανουήλ του Μιχαήλ Έμπορος αξεσουάρ αυτοκινήτων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αντιπρόσωποι για την ΟΕΣΚ

Βριθιάς Εμμανουήλ του Δημητρίου
Γαρεφαλάκης Νικόλαος του Γεωργίου
Καραντεμοίρης Εμμανουήλ του Γεωργίου
Κοζής Αριστείδης του Κωνσταντίνου
Μαυροειδής Πολύβιος του Γρηγορίου
Μπεκρή Φιλία του Κωνσταντίνου
Τριγωνάκης Βασίλειος του Ιωάννη
Χαλκιαδάκης Μιλτιάδης του Κωνσταντίνου
... See MoreSee Less

View on Facebook

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Για τη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες
του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Κυρίες, Κύριοι συνάδελφοι,

ΚΑΛΕΙΣΤΕ στην Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας την

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ.

στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Οικονομικός απολογισμός και έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής από 1-1-2018 έως 10-9-2018.
3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Οι εκλογές θα διενεργηθούν στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (υπόγειο, Κορωναίου 9), την επόμενη μέρα

ΤΡΙΤΗ 2 Οκτωβρίου 2018 από 8.00π.μ. έως 7.00 μ.μ.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ενδιάμεσες εκπτώσεις

Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έτσι όπως το γνωρίζαμε (1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου), έχει πλέον τροποποιηθεί.
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων. Σύμφωνα με τα παραπάνω για το 2018 οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για το Ηράκλειο είναι από :

1 – 15 Σεπτεμβρίου
... See MoreSee Less

View on Facebook

Προς
Υπηρεσία Τεχνικών Έργων
Υπ’ όψιν Αντιδημάρχου κ. Αναστασάκη

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Πληροφορηθήκαμε από μέλη του συλλόγου μας που δραστηριοποιούνται στις οδούς Ταγμ. Τζουλάκη, Καντανολέων και Χάνδακος ότι πρόκειται η υπηρεσία σας να προβεί σε μεταφορά της γραμμής των τυφλών στις παραπάνω οδούς τις προσεχείς ημέρες.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε σας ενημερώνομε ότι το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω δρόμους δεν επιθυμούν την μετακίνηση της γραμμής των τυφλών γιατί αυτό θα δώσει την δυνατότητα στις ήδη εξαπλωμένες εκτός ορίων επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος να κλείσουν και τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους.
Αν τέλος η υπηρεσία σας θεωρεί ότι το έργο είναι απαραίτητο για την καλύτερη διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες τότε παρακαλούμε πολύ το έργο να πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεννοήσεως με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου , μέσα στον Οκτώβριο ή διαφορετικά τον Ιανουάριο προκειμένου να μη δημιουργήσει ένα ακόμη πρόβλημα στις επιχειρήσεις που ήδη δοκιμάζονται από τα έργα που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης.

Για το ΔΣ. του Ε.Σ.Η.
Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Εφραίμογλου Βασίλης Κουμαντάκης Μανόλης

Υ.Γ.
Παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε εγκαίρως το νέο σχεδιασμό προκειμένου να τοποθετηθούμε.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Επιστολή από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη
Το τραγούδι, μέσα στους αιώνες, χώρεσε ολόκληρη την ζωή του τόπου μας. Δεν σταμάτησε ποτέ και μπροστά σε τίποτα να λειτουργεί. Μέσα του υπάρχουν ζωντανές όλες οι ανάσες των ανθρώπων που πέρασαν. Εξέφρασε τη χαρά και τη λύπη, τη νίκη και την καταστροφή, τον έρωτα και τον θάνατο, το νανούρισμα και το μοιρολόι, τη γιορτή και τον θρήνο, το υψηλότερο και το πιο ταπεινό μας μέρος, την τραγωδία και το γέλιο μας, την καθοριστική και την ασήμαντη στιγμή μας, την ύπαρξή μας ολόκληρη, χωρίς εξαιρέσεις.
Αυτές τις μέρες του αβάσταχτου πόνου, πιστεύοντας στην ιερότητα και στην χρησιμότητα της τέχνης που υπηρετούμε, αποφασίσαμε με όλη την ομάδα των συνεργατών μου να διεξάγουμε τις συναυλίες μας στην Κρήτη, όπως ήταν προγραμματισμένες, στηρίζοντας οικονομικά, μέσα από αυτές, τους παθόντες.
Ευχαριστώ,
Αλκίνοος Ιωαννίδης
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δελτίο τύπου – Ανακοίνωση

Με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, από σήμερα Τετάρτη 25-7-2018 έως και την Παρασκευή 27-7-2018 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου (Καντανολέων & Μινωταύρου, δίπλα από τον ΟΤΕ, τηλ. 2810-226150) από 9.00 το πρωί έως 2.00 το μεσημέρι θα μαζεύονται μόνο φάρμακα που είναι απαραίτητα και πολλά από αυτά παρουσιάζουν έλλειψη.
Ειδικότερα :
Betadine
Fucidin
Γάζες
Παυσίπονα
Κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα
Η βοήθεια από όλους είναι σημαντική και απαραίτητη.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δωρεάν διανομή οικολογικών τσαντών

Στο πλαίσιο της έναρξης των θερινών εκπτώσεων, διατίθενται δωρεάν από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου (Καντανολέων & Μινωταύρου από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9,00-13,00), οικολογικές τσάντες, που έχουν σταλεί από την ΕΣΕΕ, προκειμένου να διανεμηθούν συμβολικά σε καταναλωτές την περίοδο των εκπτώσεων.
Ευχόμαστε τους εμπόρους καλές καλοκαιρινές εκπτώσεις, καλές δουλειές και στους καταναλωτές καλές αγορές.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Συνάντηση με Δήμαρχο και αντιδήμαρχο τεχνικών έργων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Λαμπρινό και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Αναστασάκη είχαν σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης και μέλη της διοίκησης κατά την οποία 1. συζήτησαν και ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας 2. συζήτησαν για το θέμα συνεργασία του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου προκειμένου να κατατεθεί κοινή πρόταση για τα Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα, σύμφωνα με την προκήρυξη που έχει δημοσιευθεί.

Συνάντηση είχαν επίσης τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου με τον εργολάβο των έργων των οδών Δικαιοσύνης και Ίδης όπου ενημερώθηκαν για την πορεία τους και ζήτησαν την επιτάχυνση των εργασιών για την γρήγορη ολοκλήρωσή τους, προκειμένου οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους δρόμους αυτούς αλλά και γενικότερα όλη η αγορά της πόλης να επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Έναρξη Θερινών Εκπτώσεων 2018

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2018 θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου, δηλαδή θα λήξουν την Παρασκευή, 31 Αυγούστου.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της παρ. 1 άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/10-11-2014 «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου στις φετινές τακτικές χειμερινές εκπτώσεις διαπιστώθηκε ότι πολλοί επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης. Δεν χρειάζεται να τονιστεί ότι αυτή η πρακτική, όσο και αν γίνεται καλοπροαίρετα, παραβιάζει το νόμο και επισύρει αυστηρές κυρώσεις, θεωρούμε δε ότι αυτήν την εποχή της κρίσης είναι εντελώς αχρείαστο να επιβάλλονται πρόστιμα που μπορεί να πλήξουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Μέχρι στιγμής, οι ελεγκτικές αρχές, αντιλαμβανόμενες ότι δεν υπάρχει κανείς δόλος εξαπάτησης του καταναλωτή, έχουν προχωρήσει μόνο σε απλές συστάσεις, ωστόσο αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα ισχύει για πάντα. Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους καταστηματάρχες που θα συμμετάσχουν στις εκπτώσεις, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν, εάν το επιθυμούν, ποσοστό έκπτωσης.
Σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Εφόσον το σχετικό πρόστιμο επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο ως προς την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, τότε αυτομάτως αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση με Δήμαρχο Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος τους Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ, Κουμαντάκης και μέλη της επιτροπής παρακολούθησης των έργων, που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης, επισκέφτηκαν χθες τον Δήμαρχο Ηρακλείου παρουσία και του Αντιδημάρχου Οικονομικών και συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις εμπορικές επιχειρήσεις των δρόμων που πραγματοποιούνται τα έργα ανάπλασης. Εκτός της μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει όλο το λιανικό εμπόριο, η ταυτόχρονη υλοποίηση των έργων έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους δρόμους αυτούς.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ζήτησε λόγω των έκτακτων αυτών περιστάσεων και έως την ολοκλήρωση των έργων, η Δημοτική Αρχή να επιδείξει μια καλύτερη τιμολογιακή πολιτική για όλες τις επιχειρήσεις εμπορίου και εστίασης των δρόμων αυτών.
Η Δημοτική Αρχή θετικά αντιμετώπισε την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και είναι στο στάδιο της επεξεργασίας με θετικό τρόπο του αιτήματος αυτού.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δωρεάν Σεμινάριο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής εκπαίδευσης "ΕΡΜΕΙΟΝ +"

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου προτίθεται να υλοποιήσει μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης «ΕΡΜΕΙΟΝ +» του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΚΑΕΛΕ) της ΕΣΕΕ, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα:
« Η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου και η χρησιμότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την μικρή επιχείρηση»
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και οι εκπαιδευόμενοι δεν θα έχουν φυσική παρουσία σε χώρο εκπαίδευσης, αλλά όλη η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα του ΕΡΜΕΙΟΝ+.
Για κάθε άτομο που θα εγγράφεται στην πλατφόρμα θα πρέπει να υπάρχει απαραίτητα διαφορετικό email καθώς επίσης αυτό να είναι και ενεργό διότι η επικοινωνία, ως επί το πλείστον, θα γίνεται ηλεκτρονικά.
Μετά την καταχώρηση των εκπαιδευομένων στην πλατφόρμα θα τους αποσταλεί στο email τους το «όνομα χρήστη» και ο «κωδικός» με τα οποία θα κάνουν εισαγωγή στο σύστημα.
Θα υπάρχει ένας χρονικός περιορισμός, περίπου 20 ημέρες, μέσα στον οποίο θα πρέπει οι εκπαιδευόμενοι να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.
Η ημερομηνία έναρξης και λήξης της περιόδου αυτής θα καθοριστεί με την εγγραφή τους στο σύστημα και θα τους αποσταλεί στο email τους μαζί με ένα εγχειρίδιο χρήσης της πλατφόρμας.
Μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης θα απενεργοποιείται η δυνατότητά τους να παρακολουθούν το πρόγραμμα.
Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα από όλους θα εκδίδονται και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, τις οποίες οι εκπαιδευόμενοι θα παραλάβουν από τα γραφεία του συλλόγου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες αλλά και σε υπαλλήλους των επιχειρήσεων.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες : Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Καντανολέων & Μινωταύρου (δίπλα από ΟΤΕ), κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ.& fax 2810-226150, email: emsylogo@gmail.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την ΠΟΛ 1091/2018, η οποία καθορίζει την διαδικασία επιβολής και απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους της πλαστικής σακούλας, καθώς και τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6Α του ν. 2939/2001 όπως ισχύει. Υπόδειγμα της σχετικής δήλωσης προσαρτάται στην σχετική ΠΟΛ, το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλεί ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα (σε περίπτωση μη λειτουργίας της εφαρμογής) εντός του Μαΐου, αφορώντας το πρώτο τρίμηνο του παρόντος χρόνου.
... See MoreSee Less

View on Facebook

TOP