All for Joomla All for Webmasters

FACEBOOK ΝΕΑ

Δελτίο τύπου – Ανακοίνωση

Με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, από σήμερα Τετάρτη 25-7-2018 έως και την Παρασκευή 27-7-2018 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου (Καντανολέων & Μινωταύρου, δίπλα από τον ΟΤΕ, τηλ. 2810-226150) από 9.00 το πρωί έως 2.00 το μεσημέρι θα μαζεύονται μόνο φάρμακα που είναι απαραίτητα και πολλά από αυτά παρουσιάζουν έλλειψη.
Ειδικότερα :
Betadine
Fucidin
Γάζες
Παυσίπονα
Κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα
Η βοήθεια από όλους είναι σημαντική και απαραίτητη.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δωρεάν διανομή οικολογικών τσαντών

Στο πλαίσιο της έναρξης των θερινών εκπτώσεων, διατίθενται δωρεάν από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου (Καντανολέων & Μινωταύρου από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9,00-13,00), οικολογικές τσάντες, που έχουν σταλεί από την ΕΣΕΕ, προκειμένου να διανεμηθούν συμβολικά σε καταναλωτές την περίοδο των εκπτώσεων.
Ευχόμαστε τους εμπόρους καλές καλοκαιρινές εκπτώσεις, καλές δουλειές και στους καταναλωτές καλές αγορές.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Συνάντηση με Δήμαρχο και αντιδήμαρχο τεχνικών έργων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Λαμπρινό και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Αναστασάκη είχαν σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης και μέλη της διοίκησης κατά την οποία 1. συζήτησαν και ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας 2. συζήτησαν για το θέμα συνεργασία του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου προκειμένου να κατατεθεί κοινή πρόταση για τα Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα, σύμφωνα με την προκήρυξη που έχει δημοσιευθεί.

Συνάντηση είχαν επίσης τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου με τον εργολάβο των έργων των οδών Δικαιοσύνης και Ίδης όπου ενημερώθηκαν για την πορεία τους και ζήτησαν την επιτάχυνση των εργασιών για την γρήγορη ολοκλήρωσή τους, προκειμένου οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους δρόμους αυτούς αλλά και γενικότερα όλη η αγορά της πόλης να επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Έναρξη Θερινών Εκπτώσεων 2018

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2018 θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου, δηλαδή θα λήξουν την Παρασκευή, 31 Αυγούστου.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της παρ. 1 άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/10-11-2014 «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου στις φετινές τακτικές χειμερινές εκπτώσεις διαπιστώθηκε ότι πολλοί επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης. Δεν χρειάζεται να τονιστεί ότι αυτή η πρακτική, όσο και αν γίνεται καλοπροαίρετα, παραβιάζει το νόμο και επισύρει αυστηρές κυρώσεις, θεωρούμε δε ότι αυτήν την εποχή της κρίσης είναι εντελώς αχρείαστο να επιβάλλονται πρόστιμα που μπορεί να πλήξουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Μέχρι στιγμής, οι ελεγκτικές αρχές, αντιλαμβανόμενες ότι δεν υπάρχει κανείς δόλος εξαπάτησης του καταναλωτή, έχουν προχωρήσει μόνο σε απλές συστάσεις, ωστόσο αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα ισχύει για πάντα. Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους καταστηματάρχες που θα συμμετάσχουν στις εκπτώσεις, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν, εάν το επιθυμούν, ποσοστό έκπτωσης.
Σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Εφόσον το σχετικό πρόστιμο επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο ως προς την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, τότε αυτομάτως αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση με Δήμαρχο Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος τους Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ, Κουμαντάκης και μέλη της επιτροπής παρακολούθησης των έργων, που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης, επισκέφτηκαν χθες τον Δήμαρχο Ηρακλείου παρουσία και του Αντιδημάρχου Οικονομικών και συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις εμπορικές επιχειρήσεις των δρόμων που πραγματοποιούνται τα έργα ανάπλασης. Εκτός της μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει όλο το λιανικό εμπόριο, η ταυτόχρονη υλοποίηση των έργων έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους δρόμους αυτούς.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ζήτησε λόγω των έκτακτων αυτών περιστάσεων και έως την ολοκλήρωση των έργων, η Δημοτική Αρχή να επιδείξει μια καλύτερη τιμολογιακή πολιτική για όλες τις επιχειρήσεις εμπορίου και εστίασης των δρόμων αυτών.
Η Δημοτική Αρχή θετικά αντιμετώπισε την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και είναι στο στάδιο της επεξεργασίας με θετικό τρόπο του αιτήματος αυτού.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δωρεάν Σεμινάριο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής εκπαίδευσης "ΕΡΜΕΙΟΝ +"

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου προτίθεται να υλοποιήσει μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης «ΕΡΜΕΙΟΝ +» του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΚΑΕΛΕ) της ΕΣΕΕ, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα:
« Η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου και η χρησιμότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την μικρή επιχείρηση»
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και οι εκπαιδευόμενοι δεν θα έχουν φυσική παρουσία σε χώρο εκπαίδευσης, αλλά όλη η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα του ΕΡΜΕΙΟΝ+.
Για κάθε άτομο που θα εγγράφεται στην πλατφόρμα θα πρέπει να υπάρχει απαραίτητα διαφορετικό email καθώς επίσης αυτό να είναι και ενεργό διότι η επικοινωνία, ως επί το πλείστον, θα γίνεται ηλεκτρονικά.
Μετά την καταχώρηση των εκπαιδευομένων στην πλατφόρμα θα τους αποσταλεί στο email τους το «όνομα χρήστη» και ο «κωδικός» με τα οποία θα κάνουν εισαγωγή στο σύστημα.
Θα υπάρχει ένας χρονικός περιορισμός, περίπου 20 ημέρες, μέσα στον οποίο θα πρέπει οι εκπαιδευόμενοι να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.
Η ημερομηνία έναρξης και λήξης της περιόδου αυτής θα καθοριστεί με την εγγραφή τους στο σύστημα και θα τους αποσταλεί στο email τους μαζί με ένα εγχειρίδιο χρήσης της πλατφόρμας.
Μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης θα απενεργοποιείται η δυνατότητά τους να παρακολουθούν το πρόγραμμα.
Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα από όλους θα εκδίδονται και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, τις οποίες οι εκπαιδευόμενοι θα παραλάβουν από τα γραφεία του συλλόγου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες αλλά και σε υπαλλήλους των επιχειρήσεων.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες : Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Καντανολέων & Μινωταύρου (δίπλα από ΟΤΕ), κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ.& fax 2810-226150, email: emsylogo@gmail.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την ΠΟΛ 1091/2018, η οποία καθορίζει την διαδικασία επιβολής και απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους της πλαστικής σακούλας, καθώς και τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6Α του ν. 2939/2001 όπως ισχύει. Υπόδειγμα της σχετικής δήλωσης προσαρτάται στην σχετική ΠΟΛ, το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλεί ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα (σε περίπτωση μη λειτουργίας της εφαρμογής) εντός του Μαΐου, αφορώντας το πρώτο τρίμηνο του παρόντος χρόνου.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο εμπορικος συλλογος Θεσσαλονικης αποφασισε την Δευτερα του Αγιου Πνευματος τα εμπορικα καταστηματα να ειναι κλειστα! Σιγα σιγα και αλλοι συλλογοι εναρμονιζονται σε αυτην την γραμμη! Ελπιζω να ακολουθησει αυτο το παραδειγμα και ο εμπορικος συλλογος Ηρακλειου. Η ημερα του Αγιου Πνευματος ειναι πολυ μεγαλη γιορτη και μια καλη ευκαιρια για μας τους εμπορους να χαλαρωσουμε λιγακι, το εχουμε αναγκη! Αλλωστε ποτε αυτη η μερα δεν δημιουργουσε τζιρους διοτι και οι καταναλωτες την παραλιες επελεγαν και οχι τα ψωνια! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου
Ενταύθα

Κυρίες, Κύριοι συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας για τις πρώτες δύο Γενικές Συνελεύσεις, που ορίστηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, να είναι τη Τετάρτη 25-4-2018 και 2-5-2018, απαιτείται αυξημένος αριθμός μελών για την επίτευξη απαρτίας.
Για το λόγο αυτό ΚΑΛΕΙΣΤΕ στην τρίτη και καταληκτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας την

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΙΟΥ 2018 και ώρα 6.30 μμ.

στην Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου,
με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου από 1-1-2017 έως 31-12-2017
2. Οικονομικός απολογισμός και έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής από 1-1-2017 έως 31-12-2017.
3. Οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2018.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Εφραίμογλου Βασίλης Κουμαντάκης Μανόλης
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις από 1 έως 10 Μαΐου
και προαιρετικό άνοιγμα Κυριακής

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει ότι δεν υπάρχει 10ήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων από 1-10 Μαΐου στο Ηράκλειο (ούτε και προαιρετικό άνοιγμα Κυριακής), μια που με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και κατόπιν της βούλησης της πλειοψηφίας των εμπόρων της πόλης μας, οι ημερομηνίες των ενδιάμεσων εκπτώσεων για το Ηράκλειο είναι :

1 – 15 Μαρτίου και 1 – 15 Σεπτεμβρίου

Σημειώνεται ότι όποια εμπορική επιχείρηση επιθυμεί, μπορεί να προβεί σε 10ήμερο προσφορών, πάντα σύμφωνα με ότι ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΛΛΗΝΙΚΟ SOCIAL MEDIA
Agresocial.com

Επικοινωνήστε με τους φίλους σας, Εμπόρους, Αγρότες, Επαγγελματίες, Εταιρείες, όσους αγαπούν τη φύση, τα τοπικά προιόντα την Ελληνική παράδοση.

Συνεργαστείτε, πουλήστε,αγοράστε προιόντα.
Ενισχύουμε τους Ελληνες παραγωγούς, Επαγγελματίες και τις Ελληνικές εταιρείες, να αναδείξουν τα προιόντα τους και να συνεργαστούν.

Εγγραφείτε Δωρεάν
Agresocial.com
Σύντομα και σε app για Android και IOS
... See MoreSee Less

View on Facebook

... See MoreSee Less

View on Facebook

Μ. Δευτέρα 9.00-14.00 17.00-21.00
Μ. Τρίτη 9.00-14.00 17.00-21.00
Μ. Τετάρτη 9.00-14.00 17.00-21.00
Μ. Πέμπτη 9.00-21.00
Μ. Παρασκευή 12.00-18.00
Μ. Σάββατο 9.00-15.00
Κυριακή του Πάσχα Κλειστά
Δευτέρα Κλειστά
... See MoreSee Less

View on Facebook

Οι νέες αλλαγές στα capital control από 1η Μαρτίου 2018

Σύμφωνα με την απόφαση από τη 1η Μαρτίου 2018:
• Αίρονται οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα, ανεξαρτήτως της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID).

• Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 1.800 ευρώ σε 2.300. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 2.300 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

• Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.000 ευρώ σε 2.300. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

• Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 2.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο.

Αριθμ.: ΓΔΟΠ 0000501 ΕΞ 2018/Χ.Π. 464 – ΦΕΚ Τεύχος Β 687/28.02.2018 Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
αποφασίζουμε:
Την τροποποίηση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει, ως εξής:

1. Η παράγραφος 2 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Από την 1η Μαρτίου 2018 επιτρέπονται οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ATM) έως του ποσού των δύο χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (2.300) ανά ημερολογιακό μήνα ανά καταθέτη (Customer ID), ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.».

2. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Επιτρέπεται ειδικώς η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων τριακοσίων (2.300) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό, έως την έκδοση της προβλεπόμενης στην παράγραφο 17 του παρόντος άρθρου πράξης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

3. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Επιτρέπεται ειδικώς η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από πιστωτικά ιδρύματα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο από 1 Μαρτίου 2018 και εφεξής, μέχρι μηνιαίου ορίου σε ευρώ για το σύνολο των ανωτέρω ιδρυμάτων, το οποίο θα ορίζει και θα κατανέμει ανά πιστωτικό ίδρυμα με απόφασή της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

4. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 5α του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων στην παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα εποπτευόμενα από την Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύματα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων αυτών, καθώς και από ιδρύματα πληρωμών άλλων κρατών μελών της Ε.Ε. που παρέχουν νομίμως μέσω αντιπροσώπων τους στην Ελλάδα ή μέσω της εταιρείας Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. υπηρεσίες εμβασμάτων (money remittance), έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ανά φυσικό πρόσωπο/πληρωτή ανά ημερολογιακό δίμηνο από 1 Μαρτίου 2018 και εφεξής, και μέχρι μηνιαίου ορίου σε ευρώ για το σύνολο των ανωτέρω παροχών Υπηρεσιών Πληρωμών, το οποίο θα ορίζει και θα κατανέμει ανά πάροχο Υπηρεσιών Πληρωμών με απόφαση της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.».
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ενδιάμεσες εκπτώσεις

Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έτσι όπως το γνωρίζαμε (1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου), έχει πλέον τροποποιηθεί.
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων. Σύμφωνα με τα παραπάνω για το 2018 οι ημερομηνίες των ενδιάμεσων εκπτώσεων για το Ηράκλειο είναι :
1 – 15 Μαρτίου και 1 – 15 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω δεν ισχύει για το Ηράκλειο το δεκαήμερο του Μαΐου και του Νοεμβρίου, όπως επίσης δεν ισχύει και το προαιρετικό άνοιγμα των 2 Κυριακών που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα δεκαήμερα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2018

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2018 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ was live. ... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ was live. ... See MoreSee Less

View on Facebook

ΠΑΡΟΧΗ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, η ΠΟΛ υπ’ αριθμ.1211/20-12-2017 με θέμα «Παροχή οδηγιών για την αναγραφή του επιβαλλόμενου, στη διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών, περιβαλλοντικού τέλους επί των εκδιδόμενων παραστατικών πωλήσεων» (επισυνάπτεται στην παρούσα), η οποία υπογράφεται από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλή.
Με βάση την ΚΥΑ 180036/952/2017 (ΦΕΚ 2812Β) από την 1η Ιανουαρίου 2018 δεν θα διατίθενται δωρεάν στους καταναλωτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, αντιθέτως αυτές θα χρεώνονται στον καταναλωτή και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να εισπράττουν και να αποδίδουν ειδικό περιβαλλοντικό τέλος, ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, για την διάθεση της στους καταναλωτές. Το τέλος αναγράφεται στα παραστατικά πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων και αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που τηρεί η επιχείρηση.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΠΟΛ αναφέρουμε τα κάτωθι:
Στα παραστατικά πωλήσεων (τιμολόγια πώλησης και στοιχεία λιανικής πώλησης) στα οποία αποτυπώνεται διακριτά η διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, πέραν των στοιχείων του υποχρεωτικού περιεχομένου θα αναγράφεται, επιπλέον η αξία του επιβαλλόμενου περιβαλλοντικού τέλους προ του Φ.Π.Α., με κάθε πρόσφορο, αλλά σε κάθε περίπτωση διακριτό και ευανάγνωστο τρόπο.
Α. Σε κάθε περίπτωση έκδοσης παραστατικών πώλησης με χρήση ΕΑΦΔΣΣ, κατά την διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, θα πρέπει, με μέριμνα του χειριστή, το περιβαλλοντικό τέλος να εμφανίζεται, διακριτά, ως πρόσθετο είδος που υπόκειται σε Φ.Π.Α. συντελεστή Γ (κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.) και με ποσότητα ισάριθμη της ποσότητας των διατεθέντων πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων.
Προκειμένου να αυτοματοποιηθεί η παραπάνω διαδικασία, σκόπιμο είναι να γίνουν κατάλληλες ρυθμίσεις στην εφαρμογή εμπορικής διαχείρισης που εκδίδει τα παραστατικά, ώστε όταν διατίθεται μια λεπτή πλαστική σακούλα μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, να εμφανίζεται αυτόματα, ως παρελκόμενο είδος, το περιβαλλοντικό τέλος με Φ.Π.Α. συντελεστή Γ (κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.), σύμφωνα με τα ανωτέρω.
Β. Στην περίπτωση έκδοσης αποδείξεων εσόδου με χρήση ΑΔΗΜΕ ή ΦΤΜ, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στον προγραμματισμό ειδών του ΦΗΜ, ώστε το περιβαλλοντικό τέλος να είναι ένα διακριτό είδος που υπόκειται σε Φ.Π.Α. συντελεστή Γ (κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.), το οποίο θα ανήκει σε ένα νέο διακριτό «ΤΜΗΜΑ» με όνομα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ».
Κατά την διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, θα πρέπει, με μέριμνα του χειριστή, το περιβαλλοντικό τέλος να εμφανίζεται, διακριτά, ως πρόσθετο είδος που υπόκειται σε Φ.Π.Α. συντελεστή Γ (κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.) και με ποσότητα ισάριθμη της ποσότητας των διατεθέντων πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων.
Ειδικά στην εξαιρετική περίπτωση έκδοσης αποδείξεων εσόδου με χρήση ΑΔΗΜΕ ή ΦΤΜ, που έχουν διαχείριση παρελκομένων ειδών και προκειμένου να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία, σκόπιμο είναι να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στον προγραμματισμό ειδών του ΦΗΜ, ώστε το περιβαλλοντικό τέλος να είναι ένα διακριτό είδος που υπόκειται σε Φ.Π.Α. συντελεστή Γ (κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.), το οποίο θα ανήκει σε ένα νέο διακριτό «ΤΜΗΜΑ» με όνομα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ» και επιπλέον αυτό το είδος θα είναι παρελκόμενο της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων και προϊόντων με ξεχωριστή τιμή.
Με αυτές τις ρυθμίσεις, κατά την διάθεση λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, αυτόματα θα εμφανίζεται ως πωληθέν είδος και το περιβαλλοντικό τέλος.
Υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση του νέου πλαισίου από τους συναδέλφους, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται κάποια παράταση για την εφαρμογή του και οι κυρώσεις είναι σημαντικές, καθώς προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο από 200 μέχρι 5.000 ευρώ, ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης.
... See MoreSee Less

View on Facebook

... See MoreSee Less

View on Facebook

#ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
#ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ #ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ....

Ο #Άη #Βασίλης με το έλκηθρο του και τους ήρωες της #DISNEY θα σας περιμένουν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.12.2017 Και ώρα 8.00 το απόγευμα έξω απο την Βικελέα στα Λιοντάρια για πολυ χορο,τραγούδι,και πολλές πολλές φωτογραφίες με τον Άη Βασιλη και τους ήρωες...

Σάββατο 23.12.2017 και ώρα 12.00 με 14.00 το μεσημέρι ο Άη Βασίλης με τα κεράσματα του και Live μουσική θα σας περιμένει στην Οδό Θησέως και Κόσμων γωνία...<<Απέναντι από το super market Mama's (πρώην Χάρμα>>...

Παρασκευή 29.12.2017 και ώρα 7.00 το απόγευμα ο Άη Βασίλης με το έλκηθρο του και τους ήρωες της Disney θα παρελάσουν σε όλο το κέντρο του Ηρακλείου...Αφετηρία παρέλασης...{ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΙΔΗΣ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-ΑΓ.ΜΗΝΑ-ΚΥΡΙΛΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ-ΜΙΚΡΗ ΕΒΑΝΣ-1821-ΑΒΕΡΩΦ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ..}Λήξη παρέλασης...

Σάββατο 30.12.2017 και ώρα 12.00 με 14.00 το πρωί ο Άη Βασίλης με τα κεράσματα του και Live μουσική θα σας περιμένει στην Οδο Καλοκαιρινου και Γιαμαλακη γωνια {Καμαρακι]

Στις 23.12.2017 στις 24.12.2017 στις 27.12.2017 στις 28.12.2017 στις 30.12.2017 και στις 31.12.2017 ώρες καταστημάτων πρωί Ή απόγευμα οι ήρωες θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους στο κέντρο του Ηρακλείου...[ΔΑΙΔΑΛΟΥ-1821-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-ΕΒΑΝΣ-ΑΒΕΡΩΦ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-1866-ΑΓ.ΜΗΝΑ-ΚΑΤΕΧΑΚΗ-ΑΡΓΥΡΑΚΗ-ΙΔΗΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ}...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ....ΟΛΕΣ ΟΙ #ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ #ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ....

Καλές Γιορτές με Υγεία και Ευτυχία.....
... See MoreSee Less

View on Facebook

Δελτίο Τύπου

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης, καλεί τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθούν 2-3 & 4 Δεκεμβρίου ψηφίζοντας υποψήφιους στο εμπορικό τμήμα οι οποίοι είναι μέλη του συλλόγου.

Συγκεκριμένα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου στο Εμπορικό Τμήμα σε όλα τα ψηφοδέλτια είναι οι παρακάτω:

ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (επικεφαλής Μ. Αλιφιεράκης)
Μαυράκης Ιωάννης
Μαυρογιάννης Κων/νος
Παπαδάκης Εμμανουήλ
Σκουλούδης Μενέλαος
Στεφανάκης Σταύρος
Τσακιρέλης Ιωάννης
Φορτετσανάκης Θωμάς
Φραγκάκης Μανώλης
Φτυλάκης Ιωάνννης


“ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ” (επικεφαλής Μ. Μελισσείδης)
Βερτούδος Βασίλης
Δρακομαθιουδάκης Μιχαήλ
Λελεδάκης Μιχάλης
Μαρκάκης Δημήτρης
Μπιτζαράκης Γιάννης
Οικονόμου Ιπποκράτης

ΑΥΤΟΦΩΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (επικεφαλής Γ. Φασουλάκης)
Αστυρακάκη Αικατερίνη
Εφραίμογλου Βασίλειος
Καμπάκας Συμεών
Παπαδάκης Βασίλειος
Φασουλάκης Γεώργιος


ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (επικεφαλής Μ. Σφυρής)
Σερμετζιάδη Καλλιόπη


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
(επικεφαλής Δ. Βασιλάκης)
Μπεκρή Φιλία
Καραντεμοίρης Εμμανουήλ
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ added a new photo. ... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Παρασκευή 15-12-2017 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Σάββατο 16-12-2017 9.00-15.00
Κυριακή 17-12-2017 11.00-19.00
Δευτέρα 18-12-2017 9.00-15.00
Τρίτη 19-12-2017 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Τετάρτη 20-12-2017 9.00-15.00
Πέμπτη 21-12-2017 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Παρασκευή 22-12-2017 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Σάββατο 23-12-2017 9.00-19.00
Κυριακή 24-12-2017 11.00-19.00
Δευτέρα 25-12-2017 ΚΛΕΙΣΤΑ
Τρίτη 26-12-2017 ΚΛΕΙΣΤΑ
Τετάρτη 27-12-2017 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Πέμπτη 28-12-2017 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Παρασκευή 29-12-2017 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Σάββατο 30-12-2017 9.00-20.00
Κυριακή 31-12-2017 11.00-19.00
Δευτέρα 1-1-2018 ΚΛΕΙΣΤΑ
Τρίτη 2-1-2018 ΚΛΕΙΣΤΑ
Τετάρτη 3-1-2018 9.00-15.00
Πέμπτη 4-1-2018 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Παρασκευή 5-1-2018 9.00-14.00 & 17.00-21.00
Σάββατο 6-1-2018 ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή 7-1-2018 ΚΛΕΙΣΤΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
σας εύχεται καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις τον Νοέμβριο

Προκειμένου να λήξει άμεσα οιαδήποτε στρέβλωση, αναφορικά με την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο, γνωρίζουμε στους εμπόρους και το καταναλωτικό κοινό της πόλης μας ότι αυτές για το 2017, ήταν :
1- 15 Μαρτίου & 1- 15 Σεπτεμβρίου για την πόλη του Ηρακλείου, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις και της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Ηρακλείου.

Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν δύνανται να διενεργηθούν ενδιάμεσες εκπτώσεις στην πόλη του Ηρακλείου για το μήνα Νοέμβριο. Ασφαλώς δίνεται η δυνατότητα στους εμπόρους, εφόσον επιθυμούν, να διενεργήσουν δεκαήμερο προσφορών σε επιλεγμένα είδη που δεν θα υπερβαίνουν το ήμισυ των συνολικών προϊόντων των καταστημάτων τους με ανάλογη ανάρτηση ενημερωτικής πινακίδας.

Παράλληλα σημειώνουμε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 05 Νοεμβρίου , κάτι το οποίο πρόκειται να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Τέλος ενημερώνουμε ότι η νέα φιλοσοφία του μέτρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι να διαφοροποιούνται οι περίοδοι από Νομό σε Νομό ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και όχι να είναι κοινές για όλη την Ελλάδα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

τι ξερετε για τα καταστηματα που ανοιγουν στο δρομο ηρακλειου μοιρων και ειρηνηs και φιλιαs απο τουρκικων συμφεροντων και με προσωπικο απο τουρκια. ??????? ... See MoreSee Less

View on Facebook

Δελτίο Τύπου για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας θα ήθελε να εκφράσει την μεγάλη του χαρά και ανακούφιση για την αίσια έκβαση που είχε η πολύμηνη άνευ προηγουμένου ομηρία του συντοπίτη μας επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς και για το τέλος της μεγάλης αγωνίας και ανησυχίας της οικογένειας του.

Εκφράζομε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση με αποτέλεσμα την απελευθέρωση του ομήρου και την σύλληψη των δραστών.

Ελπίζομε η σύλληψή τους να αποτελέσει αντικίνητρο για άλλους επίδοξους δράστες τέτοιων κακόβουλων ενεργειών σε βάρος συμπολιτών μας στο μέλλον.

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
... See MoreSee Less

View on Facebook

Υπέροχη η συναυλία του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου σε συνεργασία με το δήμο Δήμος Ηρακλείου - Municipality of Heraklion . Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε και τους χορηγούς μας! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Παράταση της κατάθεσης δικαιολογητικών για τα επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-30 του ΟΑΕΔ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει ότι η αρμόδια επιτροπή του ΟΑΕΔ για τα επιδοτούμενα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-30 με απόφαση της στις 5-9-2017, έδωσε παράταση κατάθεσης των δικαιολογητικών συμμετοχής των ενδιαφερόμενων στα προγράμματα.
Υπενθυμίζομε ότι τα εν λόγω Προγράμματα χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΑΕΔ και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά.
Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 32 ώρες και οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 160€, εφόσον δεν σημειώσουν καμία απουσία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο.
Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 μόνο σεμινάριο κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από τον ΟΑΕΔ, εκτός ωραρίου εργασίας, σε απογευματινές ώρες ( Δευτέρα & Τετάρτη από 17.00 έως 20.30 ).

Τα αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης είναι:

1. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (Αγγλικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Γερμανικά)
2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΩΛΗΤΩΝ
3. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ
ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (σεισμός, πυρκαγιά, κλοπές, ληστείες, ομηρείες κλπ)
4. ΕΦΕΤ (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)
5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
6. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ
8. Η/Υ
9. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Α) μέσω των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται και Β) ως ανεξάρτητα άτομα μέσω του Εργατικού Κέντρου συμπληρώνοντας τα συνημμένα έντυπα:

1. Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (έντυπο από το γραφείο του συλλόγου)
2. Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης) ( ή από το Εργατικό Κέντρο αν πρόκειται για ανεξάρτητους εργαζόμενους) (έντυπα από το γραφείο του συλλόγου)
3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
4. Νόμιμο παραστατικό από την αρμόδια ΔΟΥ με το ΑΦΜ του καταρτιζομένου
5. Φωτοτυπία βιβλιαρίου καταθέσεων της σελίδας όπου φαίνεται ο αριθμός λογ/σμού IBAN
του δικαιούχου για την είσπραξη του δικαιούμενου ποσού
6. Εκτύπωση ασφαλιστικής ικανότητας ΙΚΑ για το έτος 2017 (διάστημα από
1/3/2017-28/2/2018)
7. Άδεια εργασίας για τους αλλοδαπούς εργαζομένους στην Ελλάδα οι οποίοι δεν είναι υπήκοοι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επικυρωμένη από Δημόσια Αρχή).

Πληροφορίες: Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Καντανολέων & Μινωταύρου (δίπλα από ΟΤΕ), κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ.& fax 2810-226150, email: emsylogo@ebeh.gr

Νέα ημερομηνία κατάθεση δικαιολογητικών το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Σχετικό με Κυριακές ενδιάμεσων εκπτώσεων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Ηράκλειο 30 Αυγούστου 2017
Αριθμ. Πρωτ : 5191
Ταχ. /νση : Αρχ. Μακαρίου
Αριθμός : 17
Ταχ. Κώδικας : 712.02
Πληροφορίες :
Τηλέφωνο : 2813 - 410 452
FAX : 2813 - 410 458

Α Π Ο Φ Α Σ Η
ΘΕΜΑ: « Τροποποίηση της αρίθμ 2682/31-05-2017 απόφασης μας με την οποία καθορίσθηκαν οι Κυριακές στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης ».
2. Τις διατάξεις του Π.Δ.149/2010 «Οργανισμός της Περιφέρειας Κρήτης » .
3. Την αρίθμ 80617/24-04-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Κρήτης. (ΦΕΚ 1565/τ.Β/08-05-2017)
4. Το Ν.4177/08-08-2013 «Κανόνες ρύθμισης αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» .
5. Το Ν. 4446/22-12-2016 όπου με το άρθρο 114 τροποποιήθηκε η παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4177/08-08-2013.
6. Το αρίθμ 50493/04-05-2017 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την εφαρμογή του άρθρου 114 του Ν 4446/2016 .
7. Την αρίθμ 1725/21-03-2017 απόφαση μας με την οποία καθορίσθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου (ΑΔΑ: L0ΒΥ7ΛΚ-ΕΔΦ) ως και την τροποποίηση της με την αρίθμ 2682/31-05-2017 απόφαση μας με την οποία καθορίσθηκαν οι Κυριακές στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους στην Περιφερειακή
Ενότητα Ηρακλείου (ΑΔΑ : 67Δ17ΛΚ-ΙΟΨ)

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Τροποποιούμε την αρίθμ 2682/31-05-2017 απόφαση μας με την οποία καθορίσθηκαν οι Κυριακές στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, καταργώντας την δεύτερη περίπτωση των περιπτώσεων Α & Β και πλέον η αρίθμ 2682/31-05-2017 επαναδιατυπώνεται ως εξής :

- Ορίζουμε μία (1) Κυριακή που επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών
καταστημάτων κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων :
Στις περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση της περίπτωσης Α ορίζουμε :
Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
----------------------------------------
Στις λοιπές περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου της περίπτωσης Β ορίζουμε :

Κυριακή 03 Σεπτέμβριου 2017

Κατά τα λοιπά ισχύει η αρίθμ 1725/21-03-2017 απόφαση μας ως έχει, με αριθμό (ΑAΑ: B0ΒΥ7ΛΚ-ΕAΦ) .
Με την υπογραφή της παρούσας η αρίθμ 2682/31-05-2017 απόφαση μας καταργείται .

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Ευριπίδης Κουκιαδάκης
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ shared their photo. ... See MoreSee Less

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΛΑΕΚ 1-30 (2017) για Εργαζόμενους Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-30) έτους 2017, οργανώνει επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις - μέλη του. Τα εν λόγω Προγράμματα χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΑΕΔ και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά. Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 32 ώρες και οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 160€, εφόσον δεν σημειώσουν καμία απουσία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο. Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 μόνο σεμινάριο κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από τον ΟΑΕΔ, εκτός ωραρίου εργασίας, σε απογευματινές ώρες ( Δευτέρα & Τετάρτη από 17.00 έως 20.30 ). Τα αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης είναι: 1. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (Αγγλικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Γερμανικά) 2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΩΛΗΤΩΝ 3. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (σεισμός, πυρκαγιά, κλοπές, ληστείες, ομηρείες κλπ) 4. ΕΦΕΤ (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) 5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 6. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ 8. Η/Υ 9. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Α) μέσω των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται και Β) ως ανεξάρτητα άτομα μέσω του Εργατικού Κέντρου συμπληρώνοντας τα συνημμένα έντυπα: 1. Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (έντυπο από το γραφείο του συλλόγου) 2. Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης) ( ή από το Εργατικό Κέντρο αν πρόκειται για ανεξάρτητους εργαζόμενους) (έντυπα από το γραφείο του συλλόγου) 3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας 4. Νόμιμο παραστατικό από την αρμόδια ΔΟΥ με το ΑΦΜ του καταρτιζομένου 5. Φωτοτυπία βιβλιαρίου καταθέσεων της σελίδας όπου φαίνεται ο αριθμός λογ/σμού IBAN του δικαιούχου για την είσπραξη του δικαιούμενου ποσού 6. Εκτύπωση ασφαλιστικής ικανότητας ΙΚΑ για το έτος 2017 (διάστημα από 1/3/2017-28/2/2018) 7. Άδεια εργασίας για τους αλλοδαπούς εργαζομένους στην Ελλάδα οι οποίοι δεν είναι υπήκοοι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επικυρωμένη από Δημόσια Αρχή). Πληροφορίες: Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Καντανολέων & Μινωταύρου (δίπλα από ΟΤΕ), κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ.& fax 2810-226150, email: emsylogo@ebeh.gr Κατάθεση δικαιολογητικών το αργότερο μέχρι Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.

View on Facebook

ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ POS

Προς
Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Παπανάτσιου Αικατερίνη

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Οι παραγωγικοί φορείς της Κρήτης – Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου και Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου - , σε συνέχεια του κοινού υπομνήματος που σας είχαν απευθύνει και της συνάντησης που είχαν μαζί σας στο Υπουργείο την 28/03/2017, ζητάμε την κατεπείγουσα αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 45231/20.4.2017 (ΦΕΚ Β' 1445/27-04-2017) που αφορά την υποχρέωση των επιχειρήσεων για την εγκατάσταση και χρήση των POS, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκυρίες και τις δυσκολίες των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών σε σχέση με τις οφειλές τους και ειδικότερα :
Ζητούμε την αναστολή της υπουργικής απόφασης μέχρι να θεσμοθετηθεί ο πλήρως Ακατάσχετος Επαγγελματικός Τραπεζικός Λογαριασμός, την αναγκαιότητα του οποίου αναλυτικά σας έχουμε εκθέσει με το κοινό υπόμνημά μας.
Υπενθυμίζουμε τόσο την εξαγγελία του Πρωθυπουργού το Σεπτέμβριο του 2016 όσο και τη προσωπική σας δέσμευση, στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε την 28/3/2017, για την άμεση θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού μετά το πέρας της αξιολόγησης και σήμερα είναι πλέον εφικτό να ανταποκριθείτε πλέον στις καταστάσεις.

Επισημαίνουμε ότι
1. Δεν είμαστε αρνητικοί στην εγκατάσταση των POS , κρίνοντας τη χρήση τους απαραίτητη για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι προς το παρόν η μη αναστολή της υπουργικής απόφασης για την υποχρέωση των POS θα δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό που ενδεχομένως να οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε λουκέτο και πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες σε οικονομικό αδιέξοδο με αρνητικό αντίκτυπο και στην απασχόληση.
2. Η επιμονή του υπουργείου στην υιοθέτηση του μέτρου ενώ δεν συντρέχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για λειτουργία POS σε επιχειρήσεις των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι, ενδεχομένως είναι νομικά έωλη.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση του αιτήματος μας, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Μη περιμένετε το Σεπτέμβριο για να δηλώσετε συμμετοχή. Θα είναι αργά. ... See MoreSee Less

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΛΑΕΚ 1-30 (2017) για Εργαζόμενους Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-30) έτους 2017, οργανώνει επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις - μέλη του. Τα εν λόγω Προγράμματα χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΑΕΔ και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά. Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 32 ώρες και οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 160€, εφόσον δεν σημειώσουν καμία απουσία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο. Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 μόνο σεμινάριο κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από τον ΟΑΕΔ, εκτός ωραρίου εργασίας, σε απογευματινές ώρες ( Δευτέρα & Τετάρτη από 17.00 έως 20.30 ). Τα αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης είναι: 1. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (Αγγλικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Γερμανικά) 2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΩΛΗΤΩΝ 3. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (σεισμός, πυρκαγιά, κλοπές, ληστείες, ομηρείες κλπ) 4. ΕΦΕΤ (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) 5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 6. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ 8. Η/Υ 9. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Α) μέσω των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται και Β) ως ανεξάρτητα άτομα μέσω του Εργατικού Κέντρου συμπληρώνοντας τα συνημμένα έντυπα: 1. Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (έντυπο από το γραφείο του συλλόγου) 2. Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης) ( ή από το Εργατικό Κέντρο αν πρόκειται για ανεξάρτητους εργαζόμενους) (έντυπα από το γραφείο του συλλόγου) 3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας 4. Νόμιμο παραστατικό από την αρμόδια ΔΟΥ με το ΑΦΜ του καταρτιζομένου 5. Φωτοτυπία βιβλιαρίου καταθέσεων της σελίδας όπου φαίνεται ο αριθμός λογ/σμού IBAN του δικαιούχου για την είσπραξη του δικαιούμενου ποσού 6. Εκτύπωση ασφαλιστικής ικανότητας ΙΚΑ για το έτος 2017 (διάστημα από 1/3/2017-28/2/2018) 7. Άδεια εργασίας για τους αλλοδαπούς εργαζομένους στην Ελλάδα οι οποίοι δεν είναι υπήκοοι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επικυρωμένη από Δημόσια Αρχή). Πληροφορίες: Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Καντανολέων & Μινωταύρου (δίπλα από ΟΤΕ), κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ.& fax 2810-226150, email: emsylogo@ebeh.gr Κατάθεση δικαιολογητικών το αργότερο μέχρι Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ shared their photo. ... See MoreSee Less

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΛΑΕΚ 1-30 (2017) για Εργαζόμενους Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-30) έτους 2017, οργανώνει επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις - μέλη του. Τα εν λόγω Προγράμματα χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΑΕΔ και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά. Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 32 ώρες και οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 160€, εφόσον δεν σημειώσουν καμία απουσία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο. Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 μόνο σεμινάριο κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από τον ΟΑΕΔ, εκτός ωραρίου εργασίας, σε απογευματινές ώρες ( Δευτέρα & Τετάρτη από 17.00 έως 20.30 ). Τα αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης είναι: 1. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (Αγγλικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Γερμανικά) 2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΩΛΗΤΩΝ 3. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (σεισμός, πυρκαγιά, κλοπές, ληστείες, ομηρείες κλπ) 4. ΕΦΕΤ (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) 5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 6. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ 8. Η/Υ 9. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Α) μέσω των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται και Β) ως ανεξάρτητα άτομα μέσω του Εργατικού Κέντρου συμπληρώνοντας τα συνημμένα έντυπα: 1. Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (έντυπο από το γραφείο του συλλόγου) 2. Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης) ( ή από το Εργατικό Κέντρο αν πρόκειται για ανεξάρτητους εργαζόμενους) (έντυπα από το γραφείο του συλλόγου) 3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας 4. Νόμιμο παραστατικό από την αρμόδια ΔΟΥ με το ΑΦΜ του καταρτιζομένου 5. Φωτοτυπία βιβλιαρίου καταθέσεων της σελίδας όπου φαίνεται ο αριθμός λογ/σμού IBAN του δικαιούχου για την είσπραξη του δικαιούμενου ποσού 6. Εκτύπωση ασφαλιστικής ικανότητας ΙΚΑ για το έτος 2017 (διάστημα από 1/3/2017-28/2/2018) 7. Άδεια εργασίας για τους αλλοδαπούς εργαζομένους στην Ελλάδα οι οποίοι δεν είναι υπήκοοι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επικυρωμένη από Δημόσια Αρχή). Πληροφορίες: Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Καντανολέων & Μινωταύρου (δίπλα από ΟΤΕ), κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ.& fax 2810-226150, email: emsylogo@ebeh.gr Κατάθεση δικαιολογητικών το αργότερο μέχρι Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ shared their photo. ... See MoreSee Less

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΛΑΕΚ 1-30 (2017) για Εργαζόμενους Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-30) έτους 2017, οργανώνει επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις - μέλη του. Τα εν λόγω Προγράμματα χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΑΕΔ και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά. Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 32 ώρες και οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 160€, εφόσον δεν σημειώσουν καμία απουσία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο. Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 μόνο σεμινάριο κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από τον ΟΑΕΔ, εκτός ωραρίου εργασίας, σε απογευματινές ώρες ( Δευτέρα & Τετάρτη από 17.00 έως 20.30 ). Τα αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης είναι: 1. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (Αγγλικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Γερμανικά) 2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΩΛΗΤΩΝ 3. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (σεισμός, πυρκαγιά, κλοπές, ληστείες, ομηρείες κλπ) 4. ΕΦΕΤ (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) 5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 6. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ 8. Η/Υ 9. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Α) μέσω των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται και Β) ως ανεξάρτητα άτομα μέσω του Εργατικού Κέντρου συμπληρώνοντας τα συνημμένα έντυπα: 1. Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (έντυπο από το γραφείο του συλλόγου) 2. Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης) ( ή από το Εργατικό Κέντρο αν πρόκειται για ανεξάρτητους εργαζόμενους) (έντυπα από το γραφείο του συλλόγου) 3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας 4. Νόμιμο παραστατικό από την αρμόδια ΔΟΥ με το ΑΦΜ του καταρτιζομένου 5. Φωτοτυπία βιβλιαρίου καταθέσεων της σελίδας όπου φαίνεται ο αριθμός λογ/σμού IBAN του δικαιούχου για την είσπραξη του δικαιούμενου ποσού 6. Εκτύπωση ασφαλιστικής ικανότητας ΙΚΑ για το έτος 2017 (διάστημα από 1/3/2017-28/2/2018) 7. Άδεια εργασίας για τους αλλοδαπούς εργαζομένους στην Ελλάδα οι οποίοι δεν είναι υπήκοοι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επικυρωμένη από Δημόσια Αρχή). Πληροφορίες: Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Καντανολέων & Μινωταύρου (δίπλα από ΟΤΕ), κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ.& fax 2810-226150, email: emsylogo@ebeh.gr Κατάθεση δικαιολογητικών το αργότερο μέχρι Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.

View on Facebook

ΘΕΜΑ: Υπουργική Απόφαση για την ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ’ αριθμ. 32320/1841 Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας (ΦΕΚ 2360Β – επισυνάπτεται στην παρούσα), με την οποία καθορίζεται η μεθοδολογία και τα κριτήρια για τον προσδιορισμό του αριθμού και του ύψους των δόσεων ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών, μέσω του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού, καθώς και τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα διαμορφώνεται η συμμετοχή και η ψήφος του ΕΦΚΑ στις προτάσεις οφειλετών ή πιστωτών για αναδιάρθρωση οφειλών.
Ο ΕΦΚΑ, μέσω της προβλεπόμενης συμμετοχής του ΚΕΑΟ, θα υπερψηφίζει τις προτάσεις για την αναδιάρθρωση που συμφωνούνται από τους λοιπούς πιστωτές και τον οφειλέτη (κατά την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος) και τα αρμόδια όργανα για την όλη διαδικασία, από την εκπροσώπηση έως και την υπογραφή συμφωνίας, είναι οι προϊστάμενοι των περιφερειακών υπηρεσιών του ΚΕΑΟ, όπου και υπάγονται οι έδρες των αιτούντων επιχειρηματιών.
Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι προϋποθέσεις και τα «κατώφλια» που προβλέπει ο ν. 4469/2017, δηλαδή στο συγκεκριμένο μηχανισμό εντάσσονται οφειλές προς τον ΕΦΚΑ που γεννήθηκαν μέχρι 31/12/2016 και είναι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης βεβαιωμένες σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι προσαυξήσεις ή τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής.
Στο άρθρο 1 η Υπουργική Απόφαση θέτει αναλυτικότατα τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες ο ΕΦΚΑ θα δώσει την συναίνεση του σε συμφωνία αναδιάρθρωσης και οι προϋποθέσεις αυτές θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά. Η πρώτη προϋπόθεση είναι ότι το συνολικό ποσό που θα αποπληρωθεί στον ΕΦΚΑ στο πλαίσιο της διαδικασίας εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών δεν μπορεί να είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει από την εφαρμογή των υποχρεωτικών κανόνων της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του ν. 4469/2017 με όρους καθαρής παρούσας αξίας. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι οι δόσεις που θα προτείνονται δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις 120 μηνιαίες δόσεις, με δυνητικά κατώτατο όριο καταβολής τα 50 €. Στην πράξη, αναμένουμε το πλήθος των δόσεων, μέσω των οποίων θα μπορέσει να εξοφλήσει τις οφειλές του ο κάθε επιχειρηματίας προς το Ταμείο του μέχρι και την 31/12/2016, θα καθοριστεί καταρχήν από τη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων εσόδων του και των μηνιαίων αναγκαίων εξόδων του, δηλαδή από το διαθέσιμο εισόδημά του, αφού αφαιρεθούν τα αναγκαία προς τη διαβίωση του έξοδα. Η βασική «φιλοσοφία» της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων είναι ο προσδιορισμός της ικανότητας του οφειλέτη, η αξιολόγηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του αλλά και ο υπολογισμός της άξιας ρευστοποίησης της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ρητή πρόβλεψη πως εάν το ΚΕΑΟ διαθέτει δική του μελέτη βιωσιμότητας, βάσει της οποίας το χρέος του οφειλέτη χαρακτηρίζεται ως μη βιώσιμο, δεν θα συναινέσει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης. Θεωρούμε πάντως ότι, η σχετική διάταξη προφανώς αφορά τους λεγόμενους μεγαλοοφειλέτες και όχι τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς είναι αδύνατο το ΚΕΑΟ να προχωρήσει σε μελέτη βιωσιμότητας της κάθε μίας από αυτές.
Εφόσον τηρηθούν ή πληρούνται όλα τα παραπάνω, στην ουσία ο ΕΦΚΑ θα συναινέσει στην υπογραφή σύμβασης αναδιάρθρωσης, εφόσον σωρευτικά:
- Δεν προβλέπεται διαγραφή βασικής οφειλής προς τον ΕΦΚΑ.
- Η διαγραφή επί των νομίμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων δεν υπερβαίνει το 85% αυτών.
- Η συνολική προς ρύθμιση βασική οφειλή δεν υπερβαίνει το ποσό των 300.000 €.
Η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 3 Αυγούστου, όταν και περιμένουμε την έναρξη λειτουργίας της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Επισημαίνεται ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση δεν επιδέχονται αλλαγών, παρά τις πολλές προσπάθειες της ΕΣΕΕ προς την κατεύθυνση αυτή.
Περαιτέρω, με το άρθρο 4 ρυθμίζεται η περίπτωση, όπου το ΚΕΑΟ δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις ούτε υποβάλλει πρόταση αναδιάρθρωσης οφειλών, αλλά θα αποδεχτεί την πρόταση συμφωνίας μεταξύ πιστωτών και οφειλέτη, εφόσον:
Για βασικές οφειλές έως 3.000€
H αποπληρωμή αυτών και των επ’ αυτών προσαυξήσεων ή τόκων εκπρόθεσμης καταβολής γίνεται τμηματικά σε 36 μηνιαίες δόσεις κατ’ ανώτατο όριο, η μηνιαία δόση δεν είναι μικρότερη των 50 € και δεν προβλέπεται δυνατότητα διαγραφής κανενός ποσού, είτε της βασικής οφειλής είτε των τόκων/προσαυξήσεων.

Για βασικές οφειλές από 3.000 € έως 20.000€
H αποπληρωμή των οφειλών αυτών και των επ’ αυτών προσαυξήσεων ή τόκων εκπρόθεσμης καταβολής γίνεται τμηματικά σε 120 μηνιαίες δόσεις κατ’ ανώτατο όριο και η μηνιαία δόση δεν είναι μικρότερη των 50 €. Στην περίπτωση αυτή δεν προβλέπεται μεν δυνατότητα διαγραφής μέρους της βασικής οφειλής αλλά μπορεί να συμφωνηθεί η διαγραφή μέρους των προσαυξήσεων ή των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι ποσοστού 85% αυτών.
Στην ουσία, με τις διατάξεις του άρθρου 4 της Υπουργικής Απόφασης, ενεργοποιείται ένας τύπος διευθέτησης μέσω διαπραγμάτευσης των χρεών κάτω των 20.000 €, δηλαδή ένα «παράθυρο» που έδινε ο ν. 4469/2017 (άρθρο 15) ώστε να διευκολύνεται και η διαπραγμάτευση των οφειλών που είναι εκτός της αρμοδιότητάς του.
Φυσικά, δεν συνιστά την ρύθμιση που όλοι αναμένουμε, αφού αυτή ενεργοποιείται με μονομερή θέληση και αίτηση του ενδιαφερόμενου επιχειρηματία και όχι με διαπραγμάτευση με τους πιστωτές του και αντίστοιχη συμφωνία, στην οποία υπεισέρχεται και ο ΕΦΚΑ. Παρόλα αυτά συνιστά ένα εργαλείο, το οποίο οι επιχειρήσεις μέλη μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν, εν αναμονή της τελικής ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών, που το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας έχει εξαγγείλει. Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας, το αυτό περιεχόμενο διευθέτησης χρεών κάτω των 20.000 € θα υιοθετήσει και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αντίστοιχη Απόφασή της.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΛΑΕΚ 1-30 (2017) για Εργαζόμενους

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-30) έτους 2017, οργανώνει επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις - μέλη του.
Τα εν λόγω Προγράμματα χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΑΕΔ και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά.
Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 32 ώρες και οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 160€, εφόσον δεν σημειώσουν καμία απουσία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο.
Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 μόνο σεμινάριο κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από τον ΟΑΕΔ, εκτός ωραρίου εργασίας, σε απογευματινές ώρες ( Δευτέρα & Τετάρτη από 17.00 έως 20.30 ).

Τα αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης είναι:

1. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (Αγγλικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Γερμανικά)
2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΩΛΗΤΩΝ
3. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ
ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (σεισμός, πυρκαγιά, κλοπές, ληστείες, ομηρείες κλπ)
4. ΕΦΕΤ (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)
5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
6. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ
8. Η/Υ
9. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Α) μέσω των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται και Β) ως ανεξάρτητα άτομα μέσω του Εργατικού Κέντρου συμπληρώνοντας τα συνημμένα έντυπα:

1. Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (έντυπο από το γραφείο του συλλόγου)
2. Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης) ( ή από το Εργατικό Κέντρο αν πρόκειται για ανεξάρτητους εργαζόμενους) (έντυπα από το γραφείο του συλλόγου)
3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
4. Νόμιμο παραστατικό από την αρμόδια ΔΟΥ με το ΑΦΜ του καταρτιζομένου
5. Φωτοτυπία βιβλιαρίου καταθέσεων της σελίδας όπου φαίνεται ο αριθμός λογ/σμού IBAN του δικαιούχου για την είσπραξη του δικαιούμενου ποσού
6. Εκτύπωση ασφαλιστικής ικανότητας ΙΚΑ για το έτος 2017 (διάστημα από 1/3/2017-28/2/2018)
7. Άδεια εργασίας για τους αλλοδαπούς εργαζομένους στην Ελλάδα οι οποίοι δεν είναι υπήκοοι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επικυρωμένη από Δημόσια Αρχή).

Πληροφορίες: Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Καντανολέων & Μινωταύρου (δίπλα από ΟΤΕ), κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ.& fax 2810-226150, email: emsylogo@ebeh.gr

Κατάθεση δικαιολογητικών το αργότερο μέχρι Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Θερινές εκπτώσεις 2017

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει τους επιχειρηματίες της πόλης μας ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις του παρόντος έτους θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου και θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Νομού Ηρακλείου,
ανακοινώνει στους καταναλωτές ότι οι εκθέσεις καινούργιων και
μεταχειρισμένων αυτοκίνητων * θα παραμείνουν κλειστές τα Σάββατα, Ιουλίου & Αυγούστου 2017*, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο 01 Ιουλίου 2017.

Με εκτίμηση

Ο Γραμματέας Ο Πρόεδρος
Μάνος Καραντεμοίρης Βασίλης Εφραίμογλου
... See MoreSee Less

View on Facebook

Προς

1. Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό

2. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Χάρη ΜαμουλάκηΚύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε, την δυσαρέσκεια για την σημερινή εικόνα του Ηρακλείου και την κραυγή αγωνίας για τις επόμενες ημέρες ενόψει περισσότερων αφίξεων τουριστών - επισκεπτών στην πόλη μας.

Με γνώμονα την ανάπτυξη θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση σας, για την αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στο κέντρο της πόλης μας.
Τα πρώτα αρνητικά σχόλια, από τους επισκέπτες της πόλης έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατανοούμε το πρόβλημα με τις προσλήψεις και τους συμβασιούχους αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση.
Εκτός της άσχημης εικόνας που παρουσιάζει η πόλη, σας γνωρίζουμε ότι η παρούσα τραγική κατάσταση, ειδικά με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, θα οδηγήσει εάν δεν αποκατασταθεί πλήρως και άμεσα, σε εμφάνιση λοιμωδών καταστάσεων μεταδιδόμενων με διάφορους τρόπους (εμφάνιση τρωκτικών, κατσαρίδων κουνουπιών κλπ), με αποτελέσματα επικίνδυνα για τη ζωή και την υγεία των συνδημοτών μας.

Σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα ώστε να απομακρυνθούν όλες αυτές οι υγειονομικές βόμβες από το κέντρο αλλά και από κάθε γωνιά της πόλης μας.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ shared their photo. ... See MoreSee Less

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δευτέρα, 19/06/2017 και ώρα 18.00 Αίθουσα Καστελλάκη Επιμελητήριο Ηρακλείου, «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία» Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού: • Θα περιγράψουμε την παρούσα κατάσταση. • Θα αναφερθούμε στο πεδίο εφαρμογής του νόμου. • Θα αναλύσουμε τα κριτήρια επιλεξιμότητας. • Θα δούμε τα μυστικά της υποβολής. • Θα τονίσουμε τα απαιτούμενα της αίτησης. Τι πρέπει να περιλαμβάνει. • Θα σκιαγραφήσουμε την διαδικασία μετά την υποβολή της αίτησης. • Θα περιγράψουμε τα βασικά στοιχεία της μελέτης βιωσιμότητας. • Θα δούμε μαζί πως πρέπει να γίνεται η επιβεβαίωση της μελέτης βιωσιμότητας και κυρίως πως πρέπει οι πελάτες να χειρίζονται προς όφελος τους αυτό το κρίσιμο στάδιο. Αμέσως μετά θα συζητήσουμε: • Τι οδηγίες έχουν δοθεί στους εκπροσώπους του δημοσίου. • Πως σκέπτονται τα πιστωτικά ιδρύματα. • Την κρισιμότητα της παρούσας αξίας των εξασφαλίσεων και τον ρόλο τους στο αίτημα. • Τον τρόπο διαπραγμάτευσης Και θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελεσματικών πραγματικών διαπραγματεύσεων. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι: Ο Ευστάθιος Λιακόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας BUSINESS SUPPORT SERVICES(BSS).

View on Facebook

Δελτίο τύπου

Αναφορά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και πρόεδρος της ΟΕΣΚ κ. Μανόλης Κουμαντάκης, με αφορμή την αδυναμία κινητοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών, με την ανοχή και της πολιτείας, για να μπει κάποιος φραγμός στην λαίλαπα των κινέζικων καταστημάτων που αλώνουν την αγορά του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, λόγω του πλήθους των παραβάσεων της τελωνειακής, φορολογικής, εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας που φέρεται να τελείται σε αυτά

Στην αναφορά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ζητά συγκεκριμένα την εφαρμογή του νόμου 3386 που αφορά την « Είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια» καθώς και του νόμου 4251 που αφορά τον «κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης» και τις τροποποιήσεις αυτών.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ
ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα, 19/06/2017 και ώρα 18.00
Αίθουσα Καστελλάκη
Επιμελητήριο Ηρακλείου,

«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός
ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία»

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού:

• Θα περιγράψουμε την παρούσα κατάσταση.
• Θα αναφερθούμε στο πεδίο εφαρμογής του νόμου.
• Θα αναλύσουμε τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
• Θα δούμε τα μυστικά της υποβολής.
• Θα τονίσουμε τα απαιτούμενα της αίτησης. Τι πρέπει να περιλαμβάνει.
• Θα σκιαγραφήσουμε την διαδικασία μετά την υποβολή της αίτησης.
• Θα περιγράψουμε τα βασικά στοιχεία της μελέτης βιωσιμότητας.
• Θα δούμε μαζί πως πρέπει να γίνεται η επιβεβαίωση της μελέτης βιωσιμότητας και κυρίως πως πρέπει οι πελάτες να χειρίζονται προς όφελος τους αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Αμέσως μετά θα συζητήσουμε:

• Τι οδηγίες έχουν δοθεί στους εκπροσώπους του δημοσίου.
• Πως σκέπτονται τα πιστωτικά ιδρύματα.
• Την κρισιμότητα της παρούσας αξίας των εξασφαλίσεων και τον ρόλο τους στο αίτημα.
• Τον τρόπο διαπραγμάτευσης

Και θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελεσματικών πραγματικών διαπραγματεύσεων.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι:
Ο Ευστάθιος Λιακόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας BUSINESS SUPPORT SERVICES(BSS).
... See MoreSee Less

View on Facebook

TOP